EXCLUSIV  Cine sunt elevii (PNL) care se luptă cu PSD. ”Vă ASIGUR că așa stau lucrurile!”

Foto Facebook
Foto Facebook

DCNews a luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Clubului Elevilor Liberali, organizația de elevi a PNL.

Pe 1 mai, pe adresa redacțiilor din România, sosea un comunicat de la Clubul Elevilor Liberali, organizația de elevi a Partidului Național Liberal, din cadrul Tineretului Național Liberal. DCNews a luat legătura cu purtătorul de cuvânt pentru a afla mai multe informații despre membri, precum și despre procesul de recrutare.

Fiind minor, am decis să nu-i dezvăluim identitatea, chiar dacă a spus că are acordul părinților. Am vrut să vedem cine este elevul care a declarat război PSD-ului.

„Clubul Elevilor Liberali este o organizație de elevi din cadrul Partidului Național Liberal, din structura de Tineret a Partidului Liberal. A fost fondat în perioada dinaintea comunismului din România, însă, odată cu apariția acestuia, a dispărut. A fost refondat în 2010. Fac parte din organizația noastră tineri, simpatizanți, cum îi numim în conformitate cu legea, elevi mai mari de 14 ani care au acordul părinților. La nivel național, sunt în jur de 500-600 de membri. Există aproape în fiecare județ structură de elevi constituită, iar baza de membri se lărgește, e un proces continuu de recrutare", a explicat, pentru DCNews.ro, purtătorul de cuvânt al Clubului Elevilor Liberali.

Cu privire la procesul de recrutare, a spus: „Prin Lege, este interzisă desfășurarea de activități politice în școli. Deci totul se desfășoară – și vă asigur de treaba aceasta – în afara școlii, atât recrutarea, cât și activitățile. În primul rând, se fac campanii online de recrutare. Apoi din om în om, din prieten în prieten se aude."

Mai departe, întrebat dacă țin legătura cu lideri politici, a răspuns astfel: „Da, avem mai mulți traineri, să spun așa, din rândul PNL. Cu premierul Ludovic Orban, la majoritatea evenimentelor noastre participă și dumnealui, Alina Gorghiu, Raluca Turcan. De la ei încercăm să căpătăm experiență și sunt apropiați de organizația noastră. Mereu au susținut latura tânără. La început, mulți membri sau oameni care acum sunt la Guvern au început la organizația de studenți. Vrem să schimbăm lucrul aceasta, să înceapă chiar de la organizația de elevi. Și, cine știe, viitori mari oameni politici să înceapă de aici."

Ulterior, a detaliat subiectul din comunicatul remis pe 1 mai: „În multe comune sau în multe zone rurale defavorizate, conduse majoritar de primarii PSD, elevii nu au acces la educație. Nu au fost derulate procese sau programe de achiziție prin care elevii ori să beneficieze de acces la Internet ori să fie derulate procese de achiziție privind cumpărarea de tablete, telefoane necesare acestor copii. Prin Constituție, dreptul la educație este garantat. Educația în acest moment se continuă online. Suntem de părere că fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a accesa Internetul. În anumite zone defavorizate, cu precădere în zonele rurale, acești copii nu au posibilitatea de a folosi Internetul. Drept pentru care, solicităm imperios, la fel cum o fac și alte asociații de elevi, primarilor să asigure dreptul la educație tuturor copiilor.”

La 1 mai, pe adresa redacțiilor sosea un comunicat de la Clubul Elevilor Liberali, organizația de elevi a Partidului Național Liberal, din cadrul Tineretului Național Liberal

Copiii se luptau practic cu PSD: „Mulți primari din mediile defavorizate continuă sa folosească aceleași metode vechi, corupte și toxice de campanie electorală pe timpul pandemiei, ignorând complet situațiile complicate ce încalcă dreptul la educație. Marea majoritate a primăriilor PSD din zona rurală, și nu numai, nu au acordat pic de atenție acestei probleme, astfel un număr considerabil de elevi rămânând fără posibilitatea banală de a putea accesa sistemele informatice educaționale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel