Cine conduce instanța unde Hăineală vrea să pună botniță presei

DSC049771
DSC049771

Dosarul "Hăineală vs. presa" urmează să fie pus pe masa Judecătoriei Cornetu. Aici domnește haosul în dosare, dar și la conducere, scrie Lumea Justiției. Site-ul instituției arăta, până-n urmă cu câteva zile, că este condusă de Lavinia Filipescu. Ulterior, a apărut numele președintei: Nicoleta Georgeta Constantinescu. Ultima menționată s-ar fi ascuns în spatele Laviniei Filipescu și ar fi avut și motive, potrivit sursei menționate. 

Luju scrie că judecătoarea Nicoleta Georgeta Constantinescu provine din rândul procurorilor. Ea a fost opt ani avocat, iar în 2009, a fost numită procuroare la PJ Galați. După doar un an, Plenul CSM a hotărât numirea lui Constantinescu ca judecător la Judecătoria Cornetu. În iunie 2013 a fost numită președintă. Pentru Judecătoria Cornetu a fost bună, dar nu și pentru Judecătoria Buftea, unde Secția pentru judecători a CSM i-a respins candidatura.

Grav accident, urmat de SUP

În plus, judecătoarea Nicoleta Constantinescu a provocat un grav accident de circulație în iulie 2009. Atunci, Nicoleta Constantinescu a intrat pe contrasens, unde a izbit o mașină condusă de un preot. Cele patru victime, preotul și cele trei fiice ale sale, au ajuns la spital, cu leziuni grave. Constantinescu s-a ales cu traumatism toracic și cu dosar penal pentru vătămare din culpă.

În timp ce era urmărită penal, a devenit judecătoare și a primit soluție de scoatere de sub urmărire penală (SUP). Cel care a dat SUP susține că o expertiză a arătat existența unei defecțiuni la mașina procuroarei. Familia preotului a atacat în instanță decizia de SUP, însă a depus plângerea după termenul de 20 de zile. Astfel, a fost respinsă pentru că a fost tardivă.

Luju mai scrie că Nicoleta Constantinescu s-a înțeles cu familia vătămată și a oferit daune financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel