Cinci metode eficiente pentru a-ți curăța burețeii de machiaj

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tu știi cum să-ți cureți burețelul de machiaj? Iata cinci metode eficiente care să te ajute să-l îngrijești și să-l păstrezi curat și departe de bacterii.

Burețelul de machiaj, sau beautyblender-ul, a devenit în ultimul timp un element important în machiajul fiecărei fete și face adevărate minuni. Știm deja cât de repede se murdărește, câte lucruri se adună în el într-un timp foarte scurt, de la creme, pudră și fond de ten, până la sebum, impurități și bacterii, dar știm și cât de greu ne este să-l curățăm. Ei bine, cu siguranță multe dintre noi alegem să aruncăm burețelul după câteva utilizări pentru că începem să-l detestăm, și în plus, tenul nostru are de suferit, dar acum, există cinci trucuri eficiente pentru a-i curăța foarte, foarte bine.

1. Curăță burețelul în cuptopul cu microunde


Acesta este unul dintre trucurile care dau cele mai mari rezultate și care scot tot machiajul din el.

Umple o cană până la jumătate cu apă și adaugă puțin detergent de vase. Pune burețelul în cană și apoi introdu cana în cuptorul cu microunde timp de un minut. 

Atenție! Ai grijă când scoți burețelul, deoarece va fi fierbinte. Mai bine aștepți câteva minute până se mai răcește.

2. Spală-l imediat după ce l-ai folosit

 

Imediat ce ți-ai terminat machiajul, spală și burețelul pentru ca fondul de ten să nu aibă timp să pătrundă în el.

3. Spală-l cu detergent de vase

 

Detergentul de vase este foarte bun deoarece are puterea de a elimina mult mai rapid și eficient grasimile. Pentru că majoritatea cremelor și fondurilor de ten conțin ulei, detergentul de vase va ajuta la eliminarea găsimii și sebumului care intră în burețel. 

4. Depozitează-l într-un loc curat

 

Un alt element cheie pentru ca burețelul tău de machiaj să arate impecabil, este să-l depozitezi într-un loc corect și igienic. Lasă-l întotdeauna să se usuce într-un spațiu deschis. Nu-l pune niciodată într-o pungă sau într-o cutie pentru că mediul umed va dezvolta bacteriile.

5. Soluțiile speciale pentru bureței

În cazul în care niciunul din trucurile de mai sus nu te ajută sau pur și simplu nu ești mulțumită de ele, iar burețelul tău continuă să fie murdar, folosește soluțiile speciale pentru bureței. Cei care au creat aceste accesorii pentru machiaj, au avut grijă să le facă și câteva soluții de curățare care să te ajute să-i păstrezi curați.

Sperăm că acest material te-a ajutat și pe tine să-ți cureți burețelul de machiaj. Îngrijește-l corect!

 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25