Cinci lucruri pe care nu ştiai că le poate face cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde poate fi folosit şi pentru alte lucruri, în afară de prepararea sau încălzirea alimentelor. Iată câteva trucuri pe care probabil nu le cunoșteai.

Oferă plantelor un impuls

Horticultori de la Universitatea de Stat din Colorado, sugerează umplerea recipientelor de plastic cu un strat subțire de sol și așezarea lor în cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde. Atunci când plantați aceste semințe veți observa că acestea încolțesc mult mai repede.

Dezinfectați bureții

Cuptorul cu microunde poate ucide 99,9% din majoritatea germenilor dintr-un burete (și aproximativ 99,8% din E. coli și salmonella). Lăsaţi buretele în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde.

Creează-ți propriul tampon termic pentru dureri musculare

Umpleți cu orez un ciorap vechi şi coaseţi capătul. Introduceţi ciorapul în cuptorul cu microunde şi astfel, veţi avea un tampon termic pentru dureri musculare.

Păstrează pâinea proaspătă

Înfăşuraţi pâinea într-un prosop de hârtie umed, apoi trebuie să o lăsaţi în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Umiditatea din prosop va înmuia pâinea, iar aceasta va fi din nou proaspătă.  

Cureţi mai uşor usturoiul

Puneţi în cuptorul cu microunde usturoiul şi lăsaţi-l timp de 15 secunde. Veţi observa că în acest fel usturoiul se va curăţa mult mai uşor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel