Cina de Crăciun - Cele mai frecvente greșeli care-ți strică seara festivă

Cină
Cină

Un sos plin de cocoloașe, scăparea mâncării pe podea și arsuri pe mâini din cauza tigăilor fierbinți se numără printre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii la cina de Crăciun, relevă un studiu recent. 

Cina de Crăciun este, dintotdeauna, una dintre provocările majore ale anului. Cercetătorii care au chestionat 2000 de adulți au găsit că șase din zece persoane au stricat, la un moment dat, masa de Crăciun. Gătirea excesivă a... morcovilor, arderea cărnii de porc și cartofii prea prăjiți la friptură sunt, de asemenea, în primele 20 de greșeli.

Dar, în ciuda arderii accidentale sau a uitării dezghețării curcanului ori a puiului, mai mult de o cincime dintre adulți și-au evaluat abilitățile de gătit de Crăciun ca fiind "excelente", în timp ce o jumătate mai mult a spus că sunt bune. Studiul a descoperit, de asemenea, că a uita curățarea de organe a păsării puse în cuptor, sosul care a fost prea subțire și fierberea greșită a legumelor sunt pe listă.

Muncă și distracție în seara de Crăciun?

Studiul mai arată că o persoana obișnuită va pregăti mâncare de Crăciun pentru aproximativ alte cinci persoane, iar patru din 10 au recunoscut că sunt gătitul cinei festive este exytrem de greu de îndeplinit dacă mai sunt și alți oameni în preajmă. Cea mai nedorită persoană în această situație a fost declarată soacra, 14%, urmată de pertener/ă (11%).

Mulți s-au luptat, de-a lungul timpului, cu sincronizarea, deoarece 26% dintre adulți au susținut că a termina totul la timp și a întinde masa de Crăciun pare a fi cea mai dificilă parte a serii. O altă cincime a spus că este dificil să-și mențină un aspect calm și relaxat, ca gazdă, când, de fapt, se simt stresați de pregătirea mesei. De asemena, 13% au spus că le este greu să distreze familia în același timp cu gătitul.

Cel mai greu lucru când pregătești cina de Crăciun

Dar, pentru 17% dintre respondenți, pregătirea meselor a eșuat din cauza prea multor băuturi alcoolice servite în dimineața Crăciunului - ceea ce înseamnă că cina a fost pregătită într-o "ceață" alimentată cu băutură. Andre Dupin, bucătar-șef la compania  HelloFresh din Marea Britanie, a declarat: "Această cercetare arată că chiar și cei mai încrezători bucătari pot găsi pregătirea cina de Crăciun o provocare, în special atunci când gătesc pentru un număr mare de oameni”, relatează The Independent.

Vezi și: Ouă umplute de Revelion 2019. Rețetă delicioasă pentru Anul Nou

"Pregătirea sărbătorii festive implică o mulțime de elemente diferite și trebuie să aveți destulă încredere în bucătărie pentru a putea aduce fiecare dintre aceste elemente împreună în același timp”, a mai avertizat el.

Conform sursei citate, aproape jumătate dintre cei chestionați au recunoscut că, de-a lungul zilei de Ajun, coordonarea gătirii cărnii, garniturii și sosurilor, a fost cel mai greu lucru în pregătirea cinei festive de Crăciun.

Citește și: MINIVACANȚĂ CRĂCIUN-REVELION. Guvern, decizie zile libere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel