Cîmpeanu, puseu de sinceritate despre vaccinarea elevilor. ROLUL formularului pentru părinți, din prima zi de școală

Facebook - Sorin Cîmpeanu
Facebook - Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre vaccinarea din școli, dar și purtarea măștii. 

”La începutul acestei săptămâni am desemnat în fiecare școală o persoană care să aibă atribuții în domeniul protecției sanitare și care să aibă sarcina punctuală de asigurare a legăturii între reprezentanții DSP și părinți”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi24. 

Reprezentantul, a explicat Sorin Cîmpeanu, se va ocupa de prezentarea avantajelor și a riscurilor vaccinării, întrucât părinții să poată decide dacă își vor vaccina copiii, decizia fiind comunicată prin intermediul unui formular. Formularul va chestiona statusul vaccinal al minorului, dar și opțiunea de a se imuniza sau nu. 

”Formularele vor fi distribuite odată cu începerea școlii, pe 13 septembrie”, a adăugat ministrul. ”Pentru părinții care sunt de acord cu vaccinarea să putem organiza centre mobile, așa cum a anunțat colonelul Valeriu Gheorghiță, în acele școli, în care există doi, trei, cinci, zece, 20, 30, 40 de copiii, în funcție de asta” a mai spus el. 

”Puseu de sinceritate” al ministrului

”Vă mai spun ceva, am așa, un puseu de sinceritate. Să vedem și noi cum stăm, ca să eliminăm orice iluzie. Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu. Atunci o să știm și noi, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a afirmat ministrul Cîmpeanu. 

Masca există! Unde?

În urmă cu câteva zile a fost anunțat faptul că masca de protecție care va fi purtată în școli nu va fi în niciun caz din material textil. Acest lucru ar putea fi un inconvenient pentru copiii din mediile defavorizate. 

”Este o cerință care are la bază o serie de argumente tehnice care au fost prezentate de către ministrul Sănătății”, a argumentat Cîmpeanu. 

”Acele măști costă, sunt copii care nu își permit, nu au bani. Ce pot face cei copii?”, a pus problema Claudiu Pândaru, moderatorul interviului. 

”Am discutat această problemă și am fost asigurați că există stocuri de măști de protecție”, a răspuns ministrul.

”Există unde?”, a continuat moderatorul.

”Există în mai multe locuri”, a răspuns evaziv ministrul, care a adăugat: ”Există în primul rând la...domnul Raed Arafat ne-a asigurat că există”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel