Chișinăul îi răspunde lui Lavrov, după ce acesta a spus că Maia Sandu vrea să unească Republica Moldova cu România

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a răspuns acuzațiilor lui Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a spus că Occidentul dorește să transforme Republica Moldova în următoarea Ucraină și că Maia Sandu are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, s-a poziționat împotriva declarațiilor emise de Serghei Lavrov:

„Nu voi interpreta, este foarte clar că respingem categoric un astfel de ton în relațiile dintre state. Este absolut clar ce își dorește populația R.Moldova: o țară prosperă, europeană, în care corupția este eliminată și aderă la UE și Maia Sandu are acest mandat.

Cetățenii Republicii Moldova își doresc păstrarea păcii pe teritoriul țării. Democrația, pacea unesc toți cetățenii chiar și pe cei care nu au votat pentru Maia Sandu. Astfel de insinuări sunt complet nelalocul lor. Este o declarație neprietenoasă și incorectă. E o declarație ofensatoare pentru cetățenii Republicii Moldova în primul rând”, a declarat Nicu Popescu în platoul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, conform Deschide.md.

CITEȘTE ȘI     -    Șef de partid din Republica Moldova, anchetat pentru propaganda războiului. Amenințare pentru Maia Sandu: Să se gândească de 20 de ori înainte / video

Nicu Popescu a spus că obiectivul guvernării de la Chișinău este rezolvarea problemei transnistrene pe cale pașnică:

„Obiectivul nostru este să rezolvăm aceste probleme, să obținem retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării noastre. Realizarea acestui obiectiv se face prin metode pașnice și diplomatice. Pe larg suntem sprijiniți de comunitatea internațională”, a mai ministrul Nicu Popescu.

CITEȘTE ȘI     -    Maia Sandu: România ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie

În urmă cu două săptămâni, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a precizat că la Chișinău există o discuție pentru renunțarea la neutralitatea din Constituție și intrarea într-o alianță militară, dar nu a specificat că ar fi vorba de NATO.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Kovesi și Maia Sandu, posibile candidate la prezidențiale 2024. Ponta: Avem și un scenariu din care ar putea câștiga PSD și PNL / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel