Urmărește emisiunea live


Maia Sandu: România ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie

Maia Sandu a avut o întâlnire cu ambasadorul României la Chișinău.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. Părțile au discutat mai multe subiecte, inclusiv cele legate de războiul de la graniță și criza energetică, conform Deschide.md.

Maia Sandu i-a mulțumit lui Cristian-Leon Țurcanu și românilor pentru sprijinul consecvent oferit R.Moldova.

„O noutate excelentă este testarea în perioada următoare a punctului comun de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România. De asemenea, miercuri, 1 februarie, în Moldova a ajuns primul lot de lemne din România, de peste 2000 de metri steri, care vor ajunge în curând la cetățeni”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI     -    Lavrov spune că Occidentul intenționează să transforme Republica Moldova în următoarea Ucraină. Toţi vor fi în pericol

De asemenea, Sandu a apreciat sprijinul Bucureștiului în parcursul european al R.Moldova.

„România ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie și rămâne principalul partener economic al țării noastre”, se mai menționează în comunicat.

În plus, azi, 2 februarie 2023, Cristian-Leon Țurcanu a participat la deschiderea sesiunii de primavara a Parlamentului Republicii Moldova.

„România va continua să fie alaturi de forțele pro-europene de la Chișinău și susține eforturile depuse pentru continuarea dezvoltării și apropierii de valorile europene”, a scris șeful misiunii diplomatice pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    Maia Sandu s-a întâlnit cu Alex Soros, la Davos: Mă bucur să văd pe unul dintre marii lideri ai lumii / foto

Recent, pe fondul conflictului în desfășurare din Ucraina, Maia Sandu a susținut că la Chișinău există o discuție privind renunțarea la neutraltiatea consfințită în Constituție și aderarea la o alianță militară, dar nu a spus explicit că ar fi vorba de NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel