Maia Sandu s-a întâlnit cu Alex Soros, la Davos: Mă bucur să văd pe unul dintre marii lideri ai lumii / foto

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a avut o întâlnire cu Alexander Soros, fiul magnatului George Soros.

Maia Sandu este unul dintre cei 52 de șefi de stat și de guvern care au participat la ediția din acest an a Forumului Economic Mondial de la Davos. Pe lângă numeroșii lideri internaționali și oameni de afaceri cu care s-a întâlnit, președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere și cu Alexander Soros, fiul magnatului George Soros.

Alex Soros i-a ținut locul tatălui său, după ce acesta din urmă a susținut că absența sa se datorează „unui conflict inevitabil de program”.

Deși Maia Sandu nu a făcut precizări publice privitoare la întâlnirea cu fiul lui George Soros, Alex Soros a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care poartă discuții cu președintele Republicii Moldova.

„Mă bucur să văd pe unul dintre marii lideri ai lumii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Davos“, a scris Alex Soros pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Hartmann: De ce a mers Maia Sandu la Davos / video

Săptămâna trecută, la Davos, Maia Sandu a cerut din partea aliaţilor sisteme defensive antiaeriene în timp ce războiul în Ucraina vecină continuă. Aceasta a susținut că Republica Moldova are nevoie și de un ajutor financiar extern, care să fie cel puţin la nivelul celui din 2022, adică cel puţin 600 de milioane de euro, pentru a-şi proteja populaţia în faţa inflaţiei.

De asemenea, Maia Sandu a pledat pentru continuarea ajutorului pentru Ucraina, afirmând că atunci „când ajutaţi Ucraina, ne ajutaţi şi pe noi şi pe alte ţări“.

Printre liderii cu care s-a întâlnit Maia Sandu se numără Alain Berset, noul președinte al Elveției, și Xavier Bettel, premierul Luxemburgului.

În plus, după Forumul Economic Mondial de la Davos, în weekend-ul ce tocmai a trecut, Maia Sandu a sugerat că Republica Moldova ar putea renunța la neutralitatea stipulată în Constituție și ar putea adera la o alianță militară, dar nu a pronunțat numele NATO.

„Acum există o discuție serioasă... despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare (...)”, a spus, pentru Politico, Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI     -    Ciolacu, despre scenariul cu Maia Sandu, președinte al României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel