EXCLUSIV  Chirieac, după primul verdict în cazul 10 August: Jignire pentru statul de drept

Stefania - femeia jandarm
Stefania - femeia jandarm

Judecătorii au decis ca agresorii jandarmeriței bătute la mitingul Diaspora-10 August să nu facă închisoare. Analistul Bogdan Chirieac a comentat pentru DCNews situația. 

Agresorii, care au mai și furat un pistol în timpul protestului și l-au folosit, au fost condamnați la pedepse cu suspendare și muncă în folosul comunității.

”Ultima sentință a instanței pe cazul 10 August este o jignire pentru statul de drept autentic. Doar fiindcă actuala Putere a avut un amestec în protestul de pe 10 August, instanța a hotărât că infractorii care au bătut jandarmi în fața camerelor de luat vederi, au incendiat străzile și au furat arme să fie condamnați cu suspendare. Asta pentru a nu-i suspenda pe unii lideri politici care au instigat public la violențe în acea zi de 10 August. Rezultatul este că, în protestele viitoare, ce se vor întâmpla peste un an sau peste trei ani, lumea va înțelege că poate bate oamenii de ordine în uniformă, poate forța intrarea în sediul guvernului, că poate fura arme de foc și să scape practic fără pedeapsă. Cel mai trist lucru rămâne, însă, legătura evidentă între o decizie a unei instanțe de judecată și partidul politic aflat azi la Putere”, a spus Bogdan Chirieac.

Vezi și: Protest 10 august. Agresorii jandarmeriței scapă de închisoare. Decizia instanței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel