Chirieac, PREDICȚIE pentru alegerile parlamentare. Ordinea intrării în Parlament. Semnalul dat de Iohannis

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declaratiile lui Klaus Iohannis de astăzi, în ziua în care România atinge un nou record de cazuri COVID.

"Sunt cele două predicate, nu, pe care le-a impus domnul preşedinte Iohannis? Alegerile vor avea loc indiferent de situaţia medico-sanitară. Al doilea punct a fost: în continuare Guvernul României va fi condus de Ludovic Orban. În rest, au fost vorbe aşa... Dar aceste două idei s-au desprins din această conferinţă de presă desfăşurată la două zile de precedenta conferinţă de presă", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Ludovic Orban rămâne premier al României, după alegerile parlamentare, cu voturile viitoarei majorităţi parlamentare. Eu cred că PSD va fi primul partid politic ca număr de voturi, la parlamentarele din 6 decembrie. Evident vor fi aşa lucrurile, însă nu cred că va reuşi să facă 50%. Toţi ceilalţi vor vota pentru un Guvern Orban. Cât va dura viitorul guvern liberal Orban şi în ce coaliţie? Asta e greu de spus, ţinând seama de situaţia economică şi sanitară. Pe 6 sunt alegeri. Pe 20 decembrie, noul guvern izvorât din viitorul Parlament va fi Guvernul Orban", a mai spus analistul politic.

Ce ar trebui să înţeleagă USR din declaraţiile lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a spus că ar fi ciudat ca USR şi PNL să nu se înţeleagă. "USR ar trebui să înțeleagă exact ce a spus preşedintele. Astea sunt chiar poveşti de campanie. USR vrea să ia fața PNL-ului. Va reuşi în Bucureşti. Nu ştiu dacă va reuşi prin ţară. Probabil că va avea avea o ordine la parlamentare ceva de genul: PSD, PNL, USR şi să vedem cine mai intră. PSD cred că va fi pe primul loc la agerile parlamentare fiindcă toată dârdora asta cu COVID-ul, şi cu bâlbâielile, şi cu monstruozităţile care se petrec - vă daţi seama, pe listă doamna Violeta Alexandru, doamna  Monica Anisie - se va răsfrânge negativ asupra publicului", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel