EXCLUSIV  Chirieac, după ce a zis Ponta la DC News TV: Asta e o informație de BREAKING NEWS!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul PRO România, Victor Ponta, a transmis care a fost condiția UDMR pentru a susține la guvernare Partidul Național Liberal.

Ponta a explicat că nu va intra niciodată la guvernare cu UDMR într-un guvern de coaliție, făcând referire la o situație din 2013. „În 2013 la fel am zis și m-am ținut de cuvânt”, a transmis președintele PRO România, clarificând că condiția UDMR era ca Bruxelles să dicteze fondurile europene pentru minorități, în România, situație acceptată de premierul Ludovic Orban, în prezent.

„Domnul Ludovic Orban a spus că este de acord să ne spună de la Bruxelles, peste statul României, cum să dăm bani europeni pentru minorități. Stai puțin, dar pe șosea merg numai minoritățile? Canalizarea, nu știu, banii europeni sunt în principiu pentru infrastructură. Cum să ne spună? Uite, Ludovic Orban a fost de acord cu lucrul acesta. Nu mai este vreo țară în Europa așa”, a transmis Ponta.

Barna Tánczos a confirmat într-o dezbatere informațiile

„Au ținut subiectul foarte bine sub oală. A apărut așa un pic, de aceea eu aseară am profitat de prezența lui Barna Tánczos, un lider important al UDMR, care mi-a răspuns foarte direct: «Da, noi ținem la chestia aceasta, suntem supărați pe tine că în 2013 nu ne-ai dat, dar uite că PNL ne dă». Era lângă mine domnul Sighiartău, secretar general al PNL, care mi-a zis da”, e continuat liderul PRO România

Asta e o informație de breaking news”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac. „PNL a promis UDMR ca fondurile europene pentru minorități să fie date de la Bruxelles?”.

„Este o inițiativă care sună așa, ciudat, iar oamenii nu o știu. Este o inițiativă depusă de Kelemen Hunor în 2013, atunci a fost respinsă de Comisia Europeană. Apropo, atunci Comisia a spus că guvernul Ponta are dreptate, nu inițiatorii. În 2017, au reintrodus-o”, a mai spus Ponta.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel