Chirieac, după anunțul lui Orban: Declarație riscantă! Cum să bagi PSD-ul la guvernare?

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația făcută astăzi de premierul Ludovic Orban, la Timișoara.

"Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile. Obiectivul PNL este de a câștiga alegerile. Am câștigat alegerile pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Chiar dacă guvernăm în cea mai dificilă perioada din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mult, am arătat că suntem serioși, responsabili și căutăm cele mai bune soluții. Strategia politică a PNL la această campanie e aceeași care a fost și în campania electorală. Adversarul nostru e PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România", declarat Ludovic Orban, la Timișoara.

"Declaraţie riscantă! Ar trebui speculată de PSD"

"A făcut o declaraţie riscantă. În primul rând că nu se pune în discuţie poziţia sa de prim-ministru. Preşedintele Klaus Ioahnnis a făcut cunoscut public faptul că îl doreşte premier pe Ludovic Orban şi după alegerile parlamentare. Nu se va răzgândi. Îl cunoaşteţi pe domnul Iohannis. Alegerile sunt pe 6 decembrie. După alegeri, indiferent de rezultat, premier va fi Ludovic Orban.

Premierul, însă, face o declarație riscantă la Timişoara, care normal ar trebui speculată de PSD. A spus că partidul care câştigă alegerile va da premierul. Este foarte probabil ca ordinea la partide, după 6 decembrie, să fie PSD, PNL, USR. Sigur că, probabil, PSD va merge undeva către 35%-37%. Poate că PNL-ul spre 30%-32%. USR-ul va fi, probabil, cu două cifre, dar nu mulți pentru că în ţară USR-ul nu este prezent, ci doar în marile centre urbane.

Atunci, dacă PSD câştigă alegerile, domnul Orban spune că ar trebui ca PSD să dea premierul? Acum, refugiul domniei sale va fi că se consideră că un partid a câştigat alegerile dacă a luat 50%+1. Dar nu ţine chestiunea asta! Este o ordine: locul întâi, locul doi, locul trei. Păi dacă premierul ne spune că partidul care câştigă alegerile dă premierul, ce să înţelegem?", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Cum să bagi PSD-ul la guvernare?"

"Atenţie, tot dânsul va fi! Cu PNL pe locul doi, cu siguranţă, premierul Orban va continua mandatul. Că se va alia cu USR-ul.... Cu PSD-ul sub nicio formă! Că mai sunt visători în PSD care îşi imaginează ca se va face apoi o mare coaliţie, pe o perioadă, pentru modernizarea României... Nu! Președintele Iohannis a spus clar: "Fără PSD!". În plus, vedeţi bine că pandemia este din cauza PSD-ului, în opinia preşedintelui Iohannis. Noile cratere de pe lună sunt din cauza PSD-ului. De vină este PSD-ul, orice s-ar întâmpla. Aşadar, cum să bagi PSD-ul - ciuma roşie - la guvernare? Exclus!", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel