Chirieac: Dosarul Zambaccian este urmarea procesului politic Trofeul Calității

Magistraţii de la Înalta Curte sunt pe punctul de a da un verdict final   în dosarul Zambaccian, iar sentinţa va fi definitivă. Procurorii au cerut pedepse de peste trei ani cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase. Analistul Bogdan Chirieac este de părere că Dosarul Zambaccian este urmarea procesului politic numit Trofeul Calității.

"Nu știu pe ce se bazează Dosarul Zambaccian, înțeleg că sunt niște înregistrări ambientale făcute de un ofițer sub acoperire al DNA sau consulul dotat cu tehnică și alte lucruri din astea, iar el este urmarea procesului politic numit Trofeul Calității, că de fapt acolo este  problema", a declarat la Antena 3 Bogdan Chireac.

"Într-un proces inventat cum a fost Trofeul Calitații, domnul Adrian Năstase a primit doi ani de închisoare cu executare. Trecem peste faptul că Bogdan Popoviciu și soția sa și alți câțiva au primit ani de pușcărie pe nimic. În primul proces Zambaccian, domnul Năstase a primit trei ani cu suspendare. Problema este că dânsul a efectuat nouă luni din prima pedeapsă, după care pedeapsa i s-a suspendat. În cazul în care ar fi condamnat tot cu suspendare în dosarul Zambaccian, dânsul va merge la închisoare, fiindcă instanța va considera că s-a suspendat o pedeapsă și nu i se mai poate da cu suspendare.

Din această cauză eu nu îndrăznesc să mă pronunț, nu știu despre acest al doilea proces, dar pot constata că a durat nouă ani de zile, ceea ce nu este în regulă din niciun punct de vedere și a fost o hărțuire continuă", este de părere Chirieac.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel