Zodiac Chinezesc, Anul Câinelui de Pământ: Festivaluri de gheaţă şi foc în China

China se pregăteşte să primească Anul Câinelui cu festivaluri de gheaţă şi foc.

Chinezii pun la punct ultimele pregătiri pentru a primi la 16 februarie Anul Câinelui cu o serie de festivaluri la nivel naţional, care au ca protagonişti gheaţa sau focul, informează luni postul naţional de televiziune CCTV citat de EFE.

În oraşul din centrul ţării Chongqing, de pe malul fluviului Yangtze, de exemplu, a fost recreat în acest sfârşit de săptămână dansul dragonului de foc în care o reprezentare a legendarei creaturi este arsă sub o ploaie de aşchii de gheaţă. Aproximativ 10.000 de persoane au asistat la spectacol, o tradiţie de trei secole care se organizează la aceste date în diferite părţi ale Chinei şi care în 2013 a fost înregistrată de Ministerul Culturii ca tradiţie de interes naţional, astfel încât promovarea ei s-a intensificat.

În alte părţi ale gigantului asiatic, mai ales în zonele reci din nordul ţării, s-a optat pentru statui de gheaţă pentru a se lua rămas bun de la Anul Cocoşului şi a-i ura bun venit Câinelui, cum s-a întâmplat în localitatea Longqingxia, în afara capitalei Beijing, unde apa îngheţată şi zăpada au fost materiale de construcţie pentru castele şi palate temporare.

Longqingxia a decis de asemenea să ofere anul acesta festivalului şi o tematică olimpică, axată în special asupra sporturilor de iarnă, având în vedere că în această localitate se vor desfăşura patru competiţii de schi din cadrul JO de iarnă de la Beijing din 2022.

[citeste si]

În astrologia chinezească, 2018 va fi anul Câinelui de Pământ, un simbol al protecției, siguranței și inteligenței. Anul Câinelui de Pământ, începe pe 16 februarie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel