China ar putea închide o facilitate de minare Bitcoin. Câștigurile ajung la 60.000 de lire pe zi

Pixabay
Pixabay

Fermele de Bitcoin din China sunt nevoite să rămână sub radarul Guvernului de la Beijing, pentru a putea funcționa în continuare. 

Într-o zonă aridă a Chinei de Vest se află o facilitate secretă unde muncesc aproximativ 3.000 de persoane, care zilnic minează Bitcoin. Intrarea în incinta fermei de criptomonede are parte de pază strictă, atât la poartă, cât și la ușa de acces. 

„Guvernul chinez a mai închis o altă fermă din partea centrală a Mongoliei. Nu știm care va fi următoarea lor mișcare, așa că preferăm să fim discreți”, a declarat pentru Sky News proprietarul facilității, care a dorit să rămână anonim. Guvernul încă nu cunoaște detalii despre această fermă, iar M, proprietarul anonim, speră că lucrurile vor rămâne astfel. 

Noile creșteri ale Bitcoin au transformat regiunea care are ca specific minarea cărbunelui într-un Silicon Valley al criptomonedelor. Minarea Bitcoin presupune multă energie electrică, facilitatea având 12.000 de computere care muncesc în permanență, verificând mii de tranzacții din jurul lumii. În schimbul muncii, câștigurile zilnice ajung la 1,5 bitcoini pe zi sau 60.000 de lire. 

„Afacerea este foarte profitabilă acum. Planul nostru este să ne extindem pe terenul din spatele clădirii, să facem o fabrică de două ori mai mare”, a mai spus M. 

Bitcoin a atins un nou maxim, iar companii de investiții precum Goldman Sachs și BlackRock au început la rândul lor să investească. Tesla a cumpărat în februarie Bitcoin în valoare de 1,8 miliarde de lire, anunțând, de asemenea, că mașinile vor putea fi plătite în criptomonede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel