China acuză NATO de minciuni pentru manipulări politice. Dezvoltarea țării este una „pașnică”

China se apără în fața NATO
China se apără în fața NATO

China a acuzat NATO de calomnie pentru declarațiile despre dezvoltarea sa „pașnică”.

Conform BBC, Republica Populară Chineză a acuzat Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de calomnierea dezvoltării sale pașnice, după ce liderii alianței au avertizat în legătură cu „schimbări sistematice” în relația cu Beijingul.

Acțiunile Chinei, printre care extinderea arsenalului nuclear, amenință „ordinea internațională bazată pe legi”, a spus NATO. Este prima oară când NATO a plasat China în mijlocul agendei sale.

Ce a transmis mai exact China

Ca răspuns, China a transmis că politica sa de apărare este „defensivă prin natură” și a cerut NATO să „devoteze mai multă din energia sa promovării unui dialog”. „Încercarea noastră de a moderniza armata și apărarea este justificată, rezonabilă, deschisă și transparentă”, a transmis printr-un comunicat ambasada Chinei pentru Uniunea Europeană.

În plus, chinezii au spus că dezvoltarea Chinei ar trebui privită „într-o manieră rațională”, sugerând NATO „să nu mai folosească interesele și drepturile legitime ale Chinei pentru a manipula politicile, creând confruntări și competiție geopolitică”.

Un comunicat final, cu privire la concluziile Summit-ului NATO, a fost dat publicității

Alianţa Nord-Atlantică a reafirmat, la summit, rolul central în apărarea colectivă în spaţiul euro-atlantic, pledând pentru contracararea Rusiei şi Chinei, a terorismului şi a riscurilor cibernetice, comunicatul salutând şi găzduirea de către România a Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă.

"Noi, şefii de stat şi de guvern din cele 30 de naţiuni membre NATO, ne-am reunit la Bruxelles pentru a reafirma unitatea noastră, solidaritatea şi coeziunea, precum şi pentru a deschide un nou capitol în relaţiile transatlantice, într-un moment în care mediul de securitate cu care ne confruntăm este tot mai complex. NATO rămâne baza apărării noastre colective şi un forum esenţial pentru consultări în materie de securitate şi pentru decizii între statele aliate. NATO este o Alianţă defensivă şi va continua să depună eforturi pentru pacea, securitatea şi stabilitatea întregului spaţiu euro-atlantic. Menţinem ferm angajamentul privind Tratatul fondator al NATO de la Washington, inclusiv privind faptul că un atac împotriva unui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor, conform Articolului 5", se arată în comunicatul final al Summitului NATO, postat pe site-ul oficial şi vizualizat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel