China - 70 de ani de la instalarea regimului comunist. Defilare impresionantă în Piaţa Tiananmen

Beijingul sărbătoreşte cu mare fast împlinirea a 70 de ani de la instalarea regimului comunist.

China a dat marţi lovitura de începere manifestaţiilor prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la proclamarea regimului comunist cu 70 de lovituri de tun trase din imensa Piaţă Tiananmen, în centrul Beijingului, relatează AFP.

"Nimic nu poate zdruncina fundamentul marii noastre naţiuni. Nimic nu poate împiedica naţiunea şi poporul chinez să meargă înainte", a declarat Xi Jinping, îmbrăcat într-un costum Mao de culoare închisă.

Preşedintele Xi şi-a ţinut discursul la Poarta Tiananmen, acelaşi loc în care înaintaşul său Mao Zedong a proclamat republica Populară Chineză la 1 octombrie 1949. Ulterior, el a trecut în revistă trupele în picioare într-o maşină decapotabilă, înainte de paradă militară ultrasecurizată.

Cu 15.000 de soldaţi, sute de tancuri, rachete şi avioane de luptă, defilarea, organizată la 1 octombrie din zece în zece ani, a fost una dintre cele mai uriaşe văzute vreodată la Beijing. Festivităţile se desfăşoară sub o foarte strictă supraveghere: numai un public ales cu mare atenţie a fost admis pe Bulevardul Păcii Eterne pentru a asista la parada militară.

Xi Jinping, care a întărit autoritatea Partidului Comunist Chinez după preluarea puterii la sfârşitul lui 2012, este adeseori considerat ca fiind cel mai puternic lider chinez de la domnia lui Mao (1949-1976).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel