Asasin John Lennon, a zecea cerere de eliberare condiţionată

Cererea de eliberare condiţionată a asasinului lui John Lennon a fost respinsă pentru a zecea oară.

Bărbatul care l-a asasinat pe John Lennon va petrece în spatele gratiilor cel puţin încă doi ani după ce cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă, a declarat vineri un purtător de cuvânt al comisiei pentru eliberări condiţionate din New York pentru DPA.

Mark David Chapman, în vârstă de 63 de ani, l-a împuşcat pe fostul solist al Beatles în faţa apartamentului său din New York în decembrie 1980 şi a fost condamnat la o sentinţă de la 20 de ani închisoare şi până la închisoare pe viaţă. Eliberarea lui Chapman 'ar fi incompatibilă cu bunăstarea şi siguranţa societăţii', a apreciat comisia în decizia sa.

O nouă cerere, abia în 2020

'Aţi recunoscut că aţi planificat cu atenţie şi executat o crimă asupra unei persoane celebre în toată lumea fără niciun alt motiv decât acela de a câştiga notorietate', se menţionează în decizia respectivă. Comisia a adăugat că eliberarea sa ar putea pune populaţia în pericol, întrucât există probabilitatea ca cineva să încerce să-i facă rău lui Chapman din răzbunare sau într-un acces de furie.

Chapman a fost prima dată eligibil pentru a depune o cerere de eliberare condiţionată în 2000. Este pentru a zecea oară când cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă. El va putea înainta o nouă cerere abia în august 2020.

Vezi și: Dragnea, tentativă asasinat. Vanghelie: Informații pe care le am eu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel