Cerbul de Aur 2018. Cine va urca pe scenă

cerbul de aur 2018
cerbul de aur 2018

Andra, Loredana şi Horia Brenciu & HB Orchestra sunt doar trei dintre vedetele care vor susţine recitaluri pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018.

Alte nume de artişti români îndrăgiţi care vor susţine recitaluri pe scena din Piaţa Sfatului sunt Delia, The Motans, Carla s Dreams, Flavius Teodosiu şi The Humans, anunţă  biroul de presă al Primăriei Braşov. 

O parte dintre vedete au deja experienţa festivalului, pregătind pentru această ediţie recitaluri incendiare: Andra a fost premiată la ediţia 2005 a festivalului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008, alături de HB Orchestra, iar Loredana a avut nu mai puţin de trei apariţii de-a lungul timpului - un show cu Direcţia 5, big-band-ul Ionel Tudor şi două trupe de balet în 1994, a fost coprezentator al evenimentului în 1996 şi a susţinut un recital impresionant la ultima ediţie, în anul 2009, precizează sursa citată. 

Perioada următoare înseamnă nu doar un proces de selecţie riguros al candidaţilor înscrişi pentru concursul de interpretare, ci şi o mulţime de noi surprize pe care le pregătim pentru publicul evenimentului, în ceea ce priveşte artiştii care vor aduce muzica şi spectacolul de calitate pe scena din Piaţa Sfatului, a dezvăluit Smaranda Vornicu Shalit, directorul festivalului, citată în comunicatul de presă. 

Perioada de înscrieri s-a încheiat

111 artişti din 22 de ţări candidează pentru un loc la concursul de interpretare. Interpreţi din România, dar şi artişti din Italia, Marea Britanie, Suedia, San Marino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franţa, Malta sau Moldova s-au înscris în selecţia festivalului. În perioada 12-18 iulie, juriul va alege cel mult 15 artişti pentru concursul internaţional de interpretare. 

O primă etapă importantă în pregătirea festivalului şi, mai ales, a Concursului Internaţional Cerbul de Aur s-a încheiat cu succes. Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiştilor din România, cât şi din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, naţional şi inernaţional, chiar şi după o lungă întrerupere în organizarea sa", a declarat directorul festivalului, potrivit documentului citat. 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august - 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, în valoare de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente. 

Festivalul se va încheia cu un show-ul "România Centenar", un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de specialitate ale acestui gen muzical. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel