Centura Târgu Jiu. Ministrul Cuc: Cele mai mari blocaje. Primăria, dată în judecată

Trafic
Trafic

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, cu privire la lucrările pentru varianta de ocolire a municipiului, că cele mai mari probleme întâmpinate au fost din partea autorităţilor locale, care nu au realizat planurile de parcelare şi nu au putut fi făcute exproprieri.

"Cele mai mari blocaje, din păcate, le-am întâmpinat din partea autorităţilor locale, care - nu vreau să spun, că dacă aş spune că au omis ar însemna că îi acuz de rea intenţie - nu ştiu, poate nu au avut pregătirea adecvată să facă planurile parcelare ca să putem face exproprierile. În acest sens, a fost contestată hotărârea de guvern pentru exproprieri, a fost trimisă ordonanţă preşedinţială şi astfel a trebuit să sistăm lucrările la acest obiectiv", a spus Cuc.

El a precizat că bugetul pentru această lucrare de infrastructură este din fonduri europene, "deci nu vor fi probleme legate de finanţare".

Primăria, acționată în judecată de CNAIR 

La rândul său, directorul CNAIR, Narcis Neaga, a afirmat că instituţia pe care o conduce a acţionat în instanţă Primăria Târgu-Jiu pentru nerealizarea planurilor de parcelare.

"În momentul în care am venit şi am dat ordin de începe atunci şi am identificat locuinţe care practic erau pe culoarul de expropriere, deja era clar că lucrurile vor intra într-un oarecare blocaj, însă legea ne permitea să mergem mai departe. Cei care aveau autorizaţie de construire valabilă trebuia să răspundă cel care a dat autorizaţia de construire, cei care şi-au construit fără autorizaţie de construire trebuiau demolaţi, însă a intervenit acea suspendare a HG de exproprieri, care a blocat practic proiectul. În momentul respectiv, începuseră planurile ca primăria din Târgu-Jiu să facă planurile de parcelare, ceea ce s-a întâmplat după chiar este inexplicabil că s-a blocat, este singurul caz din ţară când am dat în judecată o primărie pentru aşa ceva", a spus Neaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel