Celebrul magazin alimentar Eliseev din Moscova se va închide. A funcționat timp de 120 de ani

Pexels
Pexels

În Moscova, celebrul magazin alimentar Eliseev urmează să se închidă. Deschis timp de 120 de ani, acesta urmează să fie vândut de compania care îl operează în prezent.

Celebrul magazin alimentar Eliseev, deschis de mai bine de un secol pentru a oferi vizitatorilor o gamă variată de produse alimentare într-un decor fastuos din centrul Moscovei, este ameninţat cu închiderea, informează presa rusă, potrivit AFP.

Directoarea generală a magazinului, Natalia Kharitonova, a declarat marţi pentru agenţia de presă TASS că lanţul care administra magazinul "va încheia cooperarea cu magazinul Eliseev în aprilie", relatează Agerpres. Ea a adăugat că negociază cu mai mulţi potenţiali cumpărători, însă nu poate încheia noi contracte din cauza unei probleme cu cadastrul. Televiziunea publică Russia Today a afirmat, citând un reprezentant, că magazinul se va închide pe 11 aprilie.

Situat pe prestigioasa stradă Tverskaia, magazinul Eliseev este o atracţie turistică importantă în Moscova. Decorul său somptuos, de inspiraţie neobarocă, constă în special din coloane aurite şi candelabre de cristal. De câteva zile, internauţii s-au plâns pe reţelele sociale de rafturile aproape goale şi de culoarele pustii. 

Rafturi de lux stau goale



"Rafturi goale la Eliseev, nu am văzut asta niciodată, nici măcar în timpul războiului", nici chiar după sfârşitul Uniunii Sovietice, se arată într-un reportaj difuzat săptămâna trecută de postul public Rossia-1.

Fondat în 1901 de negustorul Grigori Eliseev, redenumit apoi în 1920 "Gastronom nr. 1" de către bolşevici, magazinul a împlinit 120 de ani de existenţă şi a fost considerat mult timp unul dintre locurile de elită pentru cumpărături. Eliseev a fost de asemenea unul dintre puţinele magazine care se închidea târziu la Moscova şi care oferea o gamă largă de produse într-o Uniune Sovietică confruntată cu lipsuri. În pofida preţurilor ridicate, magazinul a avut un real succes. La începutul anilor 1980, directorul său a fost arestat într-o anchetă de corupţie, apoi condamnat la moarte şi executat.

În prezent, produse de larg consum, dar şi pâine proaspătă şi produse de patiserie, sunt vândute în magazin de angajaţi îmbrăcaţi în uniforme vintage în culorile alb şi vişiniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel