Cele mai scumpe instrumente muzicale din lume

Patima pentru muzică se poate manifesta și prin sumele de bani pe care colecționarii sunt dispuși să le plătească pentru achiziționarea instrumentelor muzicale. Care sunt cele mai scumpe instrumente muzicale din lume, aflaţi pe DC BUSINESS.

1. Viola Stradivarius MacDonald

În mod surprinzător, primul loc este adjudecat de o violă, instrument deseori socotit ca destinat celor care nu sunt suficient de buni ca să cânte la vioară la un nivel înalt. Însă instrumentul este doar unul dintre cele 10 viole realizate de celebrul lutier Antonio Stradivari (1644-1737) care s-au păstrat. În 2014 a fost scoasă la licitație pentru uluitoarea sumă de 45.000.000 de dolari.

2. Violoncelul Stradivarius Duport

Încă o creație a lui Stradivari, violoncelul și-a luat numele de la celebrul violoncelist de la începutul secolului XIX, Jean-Louis Duport. A fost cupărat cu 20.000.000 de dolari de o fundație japoneză, deși instrumentul are un defect care a fost provocat de cizmele lui Napoleon I, atunci când violobcelistul i-a îngăduit să-l încerce.

3. Vioara Guarneri Vieuxtemps

Cea mai scumpă vioară din lume, 16.000.000 dolari, a fost creată de un alt celebru lutier italian, Giuseppe Guarneri (1698-1744). Valoarea este dată de faptul că, deși datează din 1741, instrumentul se află într-o stare impecabilă, fără să fi fost vreodată recondiționat. În plus, vioara a fost folosită de violoniști celebri precum Yehudi Menuhin, Itzhak Perlman și Pinchas Zukerman.

CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DC BUSINESS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel