Cele cinci simptome ale maşinii care îţi arată că ai încurcat benzina cu motorina

Fotografie creată de Erik Mclean, de la Pexels
Fotografie creată de Erik Mclean, de la Pexels

Dacă ai încurcat tipul de combustibil pentru maşina ta, cel mai bine ar fi să nu mai porneşti motorul. Dacă, însă, nu realizezi greşeala, sunt câteva simptome ale maşinii care îţi vor indica această problemă. 

În cazul în care, din varii motive, nu ți-ai dat seama de greșeală și pornești la drum, vor apărea o serie de simptome, după cum urmează:

- se aprinde martorul de bord Check Engine;

- zgomot puternic similar cu un ciocănit pe perioada de accelerare;

- fum gros emis de sistemul de evacuare;

- accelerare greoaie a mașinii;

- motorul se îneacă și în final se oprește.

Soluția pentru remedierea problemei o reprezintă golirea completă a rezervorului în condiții de maximă siguranță. A doua etapă o reprezintă schimbarea filtrului de combustibil și curățarea foarte bine atât a rezervorului, cât și a circuitului de alimentare. Procedura durează cam două ore și nu presupune costuri foarte ridicate, scrie promotor.ro.

De ce este mai bine să pui benzină dimineaţa sau seara. Trucuri pentru a economisi

CITEŞTE ŞI INEDIT - O benzinărie restituie diferența de bani celor care au cumpărat combustibil la supra-preț!

Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Asta pentru că, în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. Este știut faptul că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți, informează In Motion Auto Care. De aceea este indicat ca rezervorul să nu fie umplut în exces, tocmai pentru ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată. În caz contrar, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare, scrie promotor.ro.

Nu circula cu rezervorul gol 

De obicei, când mașina mai are puțin combustibil în rezervor (8-10 litri) se va aprinde martorul de bord  dedicat. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai apropiată stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol deoarece asta poate să avarieze pompa de carburant și să înfunde injectoarele. De aceea, este bine să realimentezi atunci când nivelul de benzină/motorină coboară sub un sfert. 

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ASTA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel