Cel puţin 18 migranţi s-au înecat după ce barca lor a naufragiat în apropiere de ţărmul turc

Cel puţin 18 migranţi s-au înecat duminică după-amiaza, după ce barca în care se aflau s-a scufundat în apropiere de ţărmul Turciei, în timp ce încercau să ajungă pe insulele elene, transmite Reuters.

Autorităţile turce au reuşit să salveze 15 persoane şi au recuperat corpurile neînsufleţite ale altor 18 migranţi din apele Mării Egee, în apropiere de oraşul turc Didim.

În primele două luni ale anului, 135.000 de migranţi au ajuns în Europa, dintre care 126.000 au venit dinspre Turcia. Alţi 418 migranţi s-au înecat după ce bărcile lor au naufragiat în mare, dintre aceştia 321 au sfârşit în apele Mării Egee, în timp ce încercau ruta periculoasă de pe ţărmul turc spre insulele greceşti.

Potrivit Acordului UE-Turcia, semnat la finele anului trecut, autorităţile turce ar trebui să ia măsuri pentru limitarea fluxului migratoriu, inclusiv prin combaterea traficului de migranţi şi securizarea apelor teritoriale pentru a opri bărcile cu migranţi să plece vreodată de pe ţărm. În schimb, UE a promis Ankarei un ajutor financiar de 3 miliarde de euro, însă doar 400 de milioane de euro au fost viraţi până în acest moment. Preşedintele turc s-a angajat să folosească fondurile pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în taberele de refugiaţi.

În acest moment, Turcia adăposteşte mai mult de 2 milioane de refugiaţi care au fugit de conflictele din Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel