Cei mai scumpi ghiocei. Amendă uriaşă pentru patru persoane în Parcul Natural Măcin

Patru persoane au cules o specie de ghiocei protejați de lege în Munții Măcinului. Aceștia s-au ales cu amenzi usturătoare. 

Patru persoane au primit amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare după ce au cules ghiocei din Parcul Natural Munții Măcinului, informează Digi24. Multe dintre florile culese erau scoase cu tot cu bulb, ceea ce nu le va mai permite să crească și anul viitor. În total, cei patru au cules 1.500 de ghiocei.

"Ne confruntăm cu astfel de situații în care oamenii nu vin să se relaxeze, ci să distrugă flora atât de deosebită din Munții Măcinului. Au fost identificate șase persoane de către echipele care au venit cu premeditare în Parcul Național Măcin pentru a culege ilegal ghiocei, o specie deosebită. Este vorba despre ghiocelul cu frunze îndoite, care poate rezista în condiții climatice dure”, a declarat Viorel Roșca, directorul Parcului Național Munții Măcinului.

În acest caz este vorba despre o specie protejată de ghiocei. Alte două persoane care au participat au rămas neidentificate. Amenzile pentru persoane fizice sunt între 5.000 și 10.000 de lei, iar amenzile pentru persoane juridice sunt pornesc de la 30.000 de lei și ajung și la 60.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel