Ceartă în PSD, pe tema educaţiei. Ecaterina Andronescu, mustrată din interiorul partidului pentru încercarea de a schimba calendarul admiterii la licee

Florin Răvdan / 15 mai 2019 / 19:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Nu numai mediul academic o mustrează pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după gafa încercării de schimbare a calendarului admiterii la liceu. Şefa departamentului de educaţie din PSD, Camelia Gavrilă, a menţionat că gafa ministrului educaţiei nu poate fi asumată de partid, deoarece Ecaterina Andronescu nu a anunţat pe nimeni de intenţiile sale. 

"Încercarea Ecaterinei Andronescu de a schimba data examenelor cu două zile înainte ca elevii să le susțină a creat o derută profundă, care a fost corectată in extremis. Este regretabil că a existat această confuzie și derivă în legătură cu încercarea de a schimba un calendar. Lucrurile acestea se fac, de obicei, la început de an școlar, când începe un ciclu al tuturor activităților, fie că vorbim de elevi sau despre profesor", a declarat Camelia Gavrilă, citată de edupedu. 

Schimbarea calendarului admiterii, nesusţinută de PSD 

 

Întrebată dacă uriaşul scandal a afectat PSD în perspectiva alegerilor, Gavrilă a afimat că în partid s-a discutat ideea Ecaterinei Andronescu, dar nu se luase o decizie în acest sens. 

"În niciun caz nu a fost la acest moment asumat politic întru totul ceea ce s-a propus. Viziunea respectivă este lansată de doamna ministru și echipa respectivă, e un document de lucru pe care îl văd mai degrabă ca o ridicare de probleme și cu posibile soluții, care pot face obiectul unei dezbateri, dar care nicicum nu a fost asumată la nivel politic de PSD”, a afirmat şefa departamentului de educaţie al PSD. 

Amintim că pe 13 mai, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a semnat două ordine, unul prin care amâna examenele de aptitudini și de limbă pe care elevii de clasa a VIII-a le-au început pe 15 mai, iar altul prin care amâna tipărirea broșurilor cu numărul de locuri și de clase din licee și școli profesionale. Măsura a stârnit revoltă în mediul academic. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84