Cea mai veche reţetă din Egipt, scrisă în greacă

Fotografie creată de MART PRODUCTION, de la Pexels
Fotografie creată de MART PRODUCTION, de la Pexels

Cea mai veche reţetă scrisă, descoperită în Egipt, datează din anul 300, şi a fost scrisă pe un papirus în limba greacă. 

Ministrul Turismului şi Antichităţilor din Egipt a fost cel care a făcut anunţul. Nu se ştie încă dacă cel care a scris reţeta de linte roşie era un egiptean cu cunoştinţe avansate de limbă greacă sau dacă reţeta este grecească.

Egiptenii antici consumau linte încă din anul 4000 î. Hr., dar faptul că reţeta era scrisă în limba greacă poate indica faptul că era parte dintr-un meniu grecesc, scrie Greek Reporter.com.

Templul zeiţei Atena, folosit drept "club de noapte". Se ajunge în instanţă

"Când turcii află că ceea ce văd în jur sunt opere de artă ale Greciei Antice, ale Imperiului Roman sau Bizantin, nu încearcă să le înţeleagă. Ei văd doar pietre care le plac turiştilor. Din cauza asta, depăşesc limita bunului simţ", se arată într-un material publicat de Greek City Times. 

Motivul scandalului este deschiderea unui bar, numit Apollo, pe o proprietate privată din imediata apropiere a Templului Zeiţei Atena. Astfel, proprietarii barului ar folosi ruinele istorice drept club de noapte, acuză grecii. 

Potrivit ziariştilor de la Hurriyet, poarta sit-ului arhelologic de la templu, care datează de la mijlocul secolului II, construită în numele zeiţei Atena, dar şi împrejurimile templului au fost reorganizate ca poartă de intrare în clubul de noapte Apollo. 

Şeful biroului pentru Cultură şi Turism al provinciei Antalya au iniţiat un proces împotriva celor responsabili. 

"Au mai fost încercări de a folosi poarta în trecut, dar am prevenit totul. De altfel, directorul sit-ului arheologic ne-a instruit în acest sens. În ziua în care s-a deschis acest bar, din nefericire, au deschis poarta. Luăm toate măsurile necesare pentru a împiedica aceste lucruri în viitor", a declarat acesta, conform sursei citate. 

Grecia ridică restricțiile pentru călători înaintea sezonului de vară

Grecia a ridicat, duminică, restricțiile pentru zborurile externe și interne impuse din cauza SARS-CoV-2, a anunțat autoritatea de aviație civilă, citată de Reuters, notează Mediafax.

Pentru a zbura în sau dinspre țară, călătorii trebuiau până acum să prezinte un certificat de vaccinare, unul care să ateste că s-au vindecat de coronavirus sau un test negativ. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel