Templul zeiţei Atena, folosit drept "club de noapte". Se ajunge în instanţă

Fotografie creată de John Tasoulas, de la Pexels
Fotografie creată de John Tasoulas, de la Pexels

Grecii îi acuză pe turci că folosesc templul zeiţei Atena drept club de noapte. 

"Când turcii află că ceea ce văd în jur sunt opere de artă ale Greciei Antice, ale Imperiului Roman sau Bizantin, nu încearcă să le înţeleagă. Ei văd doar pietre care le plac turiştilor. Din cauza asta, depăşesc limita bunului simţ", se arată într-un material publicat de Greek City Times

Motivul scandalului este deschiderea unui bar, numit Apollo, pe o proprietate privată din imediata apropiere a Templului Zeiţei Atena. Astfel, proprietarii barului ar folosi ruinele istorice drept club de noapte, acuză grecii. 

Potrivit ziariştilor de la Hurriyet, poarta sit-ului arhelologic de la templu, care datează de la mijlocul secolului II, construită în numele zeiţei Atena, dar şi împrejurimile templului au fost reorganizate ca poartă de intrare în clubul de noapte Apollo. 

Şeful biroului pentru Cultură şi Turism al provinciei Antalya au iniţiat un proces împotriva celor responsabili. 

"Au mai fost încercări de a folosi poarta în trecut, dar am prevenit totul. De altfel, directorul sit-ului arheologic ne-a instruit în acest sens. În ziua în care s-a deschis acest bar, din nefericire, au deschis poarta. Luăm toate măsurile necesare pentru a împiedica aceste lucruri în viitor", a declarat acesta, conform sursei citate. 

Grecia ridică restricțiile pentru călători înaintea sezonului de vară

Grecia a ridicat, duminică, restricțiile pentru zborurile externe și interne impuse din cauza SARS-CoV-2, a anunțat autoritatea de aviație civilă, citată de Reuters, notează Mediafax.

Pentru a zbura în sau dinspre țară, călătorii trebuiau până acum să prezinte un certificat de vaccinare, unul care să ateste că s-au vindecat de coronavirus sau un test negativ.

De la 1 mai, pasagerii și echipajul vor trebui să poarte doar o mască de protecție, a anunțat autoritatea de aviație civilă.

Decizia a fost luată înainte de începerea sezonul estival, care, speră oficialii, va duce la o revenire a veniturilor după criza pandemică.

Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019. Acela a fost un an record înainte ca pandemia să blocheze călătoriile.

În condițiile în care infecțiile au scăzut, restaurantele și magazinele au revenit duminică la o capacitate de 100%, permițând clienților să intre fără dovada vaccinării, dar cu mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel