Cea mai slabă națională a României din istorie. Record NEGATIV după a 6-a ratare consecutivă de calificare la Cupa Mondială

Cea mai slabă națională a României din istorie. Record NEGATIV după a 6-a ratare de calificare la Cupa Mondială. Facebook Echipa Nationala a României
Cea mai slabă națională a României din istorie. Record NEGATIV după a 6-a ratare de calificare la Cupa Mondială. Facebook Echipa Nationala a României

Echipa națională de fotbal a României a ratat, din nou, calificarea la Campionatul Mondial din 2022, după ce a terminat doar pe locul 3 în grupa J.

Tricolorii au învins-o duminică pe Liechtenstein cu 2-0, însă rezultatul nu a fost suficient, deoarce și Macedonia de Nord a obținut o victorie cu Islanda și a terminat în grupă pe locul 2, care duce la barajul CM 2022.

Record NEGATIV. Calificarea la Campionatul Mondial, ratată pentru a șasea oară la rând

Este pentru a șasea oară la rând când România privește de la televizor un nou Campionat Mondial, devenind și cea mai lungă perioadă de absență.

Ultima dată când naționala s-a calificat la un turneu internațional de fotbal a fost în 1998. 

Recordul negativ precedent a fost de 5 Campionate Mondiale ratate la rând, începând cu cel din anul 1950 și până la cel din 1966, inclusiv.

Rezultate ultima etapă din Grupa J. Cum arată clasementul rușinii pentru tricolori

Grupa J

Armenia - Germania 1-4 Au marcat: Henrih Mhitarian 59 - penalty, respectiv Kai Havertz 15, Ilkay Gundogan 45+4 - penalty, 50, Jonas Hofmann 64.

Macedonia de Nord - Islanda 3-1 Au marcat: Ezgjan Alioski 7, Eljif Elmas 65, 86, respectiv Jon Dakur Thorsteinsson 54. Cartonaş roşu: Isak Bergmann Johannesson (Islanda) 79.

Liechtenstein - România 0-2 (0-1) Au marcat: Dennis Man 8, Nicuşor Bancu 87. Nicolae Stanciu (România) a ratat un penalty în min. 35 (şut pe lângă).

VEZI ȘI Cristiano Ronaldo, devastat. De ce a izbucnit în lacrimi pe teren / VIDEO

Clasament final loc echipa M V E Î GM-GP P

1 Germania 10 9 0 1 36-4 27

2 Macedonia de Nord 10 5 3 2 23-11 18

3 România 10 5 2 3 13-8 17

4 Armenia 10 3 3 4 9-20 12

5 Islanda 10 2 3 5 12-18 9

6 Liechtenstein 10 0 1 9 2-34 1

Legendă: M - meciuri, V - victorii, E - egaluri, Î - înfrângeri, GM - goluri marcate, GP - goluri primite, P - puncte Câştigătoarele grupelor se califică direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

Rădoi: Este ultima mea conferință de presă ca selecționer

Mirel Rădoi a anunțat că a decis să nu mai continue la echipa națională de fotbal a României.

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României a anunțat, duminică seară, după meciul cu Liechtenstein, că a decis să nu accepte o eventuală propunere de prelungire a contractului ca tehnician principal al selecționatei române.

„Din punctul meu de vedere, este un eșec faptul că nu am reușit să terminăm pe unul din primele două locuri. Este ultima mea conferință de presă ca selecționer. Am luat această decizie, care cred că este normală.”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă de după meci, după ce naționala României a ratat calificarea la play-off-ul de baraj, pentru calificarea la Cupa Mondială Qatar 2022.

„Pentru mine lucrurile sunt clare și cred că acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment. Nu este vorba despre o demisie, contractul se încheie la sfârșitul acestei luni, iar eu am luat decizia finală de a nu mai continua. Am luat decizia, nu mi-a fost ușor, dar le-am comunicat-o și băieților”, a mai spus Mirel Rădoi. Vezi continuarea știrii aici!

VEZI ȘI Cupa Mondială din 2022: Rezultate și clasament, după partidele de duminică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel