Nici ingredientele nu sunt complicate sau greu de găsit. Ai nevoie de 1 kg de biscuiți, de 500 de grame de ciocolată, 2 pachete de unt, 200 de grame de alune, 100 de grame de fistic, 3 portocale, un pahar de lichior de portocale.
Conform retetepractice.ro, modul de preparare e următorul:
- se toacă alunele și fisticul.
- se mărunțesc biscuiții, se pun într-un bol mare unde se amestecă cu alunele și fisticul tocate, sucul de la cele trei portocale și jumătate din coaja rasă de la portocale.
- ciocolata se topește împreună cu untul sau chiar margarină și se adaugă lichiorul de portocale.
- după ce s-a topit ciocolata, se adaugă coaja rasă de la portocale - cealaltă jumătate - și se amestecă, apoi se toarnă trei sferturi peste amestecul de biscuiți cu alune.
- compoziția se pune într-o formă de copt cu pereți detașabili, în care se pune anterior hârtie de copt.
- se presează bine compoziția.
- la final se adaugă ciocolata rămasă și se presară alune.
- se pune o oră la rece și apoi e numai bun de servit!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News