Ce va face Putin pe 9 mai? Chirieac: "Noua strategie, aplicată de câteva zile. Pentru el, viața oamenilor nu are relevanță"

Sursă foto: Pexels (Marie Glez)
Sursă foto: Pexels (Marie Glez)

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilele scenarii ale zilei de 9 mai, când se crede că Vladimir Putin va declara oficial război și va trimite o ofensivă către Ucraina. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ceea ce s-ar putea întâmpla la parada de 9 mai din Rusia, când se anticipează un anunț al președintelui Vladimir Putin. 

”Este înfricoșător ce spune secretarul general al NATO, că trebuie să ne pregătim de o ofensivă dură a rușilor, fără precedent. Ce ar mai fi de făcut?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Ioan Korpoș, la România TV.  

Chirieac este de părere că Putin va decrete în cele din urmă mobilizarea generală, fapt ce ar duce la trimiterea în Ucraina a un milion de soldați ruși, care însă ar fi total nepregătiți.

”Se așteaptă, conform informațiilor date de oficiali guvernamentali americani și britanici, ca Vladimir Putin să declare război Ucrainei, fapt care i-ar permite să decreteze mobilizarea generală. Am văzut că și grupul Wagner cere 800.000 de militari ruși în Ucraina, altfel pierd războiul, ceea ce înseamnă că vor face în așa fel încât să aibă un tăvălug, pur și simplu, de militari ruși, prost echipați, neantrenați, cu armament depășit tehnologic, dar totuși, un milion de oameni în Ucraina," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Chirieac: Pentru Putin, viața oamenilor nu are relevanță

Chirieac spune că până în acest moment Rusia pare că pierde în Ucraina, iar soldații ucraineni, pregătiți de statele vestice, sunt mai bine înarmați și foarte determinați. 

"Între timp, noua strategie pe care văd că o aplică de câteva zile este distrugerea pur și simplu a orașelor și a infrastructurii civile, nu a celei militare. Bombardează case, școli, blocuri de locuințe, le bombardează pur și simplu. În ultimul bombardament au murit 60 de oameni care se refugiaseră într-o școală. Sunt distrugeri precum precum le făcea Germania nazistă în al Doilea Război Mondial. 

La asta cred că se referă și Jens Stoltenberg. Am văzut că șeful CIA, William Burns, anunța că deocamdată nu există niciun fel de date care să confirme o eventuală folosire a armelor nucleare tactice de către Putin în Ucraina, deci armele acelea cu putere mai mică, dar care sunt la fel de toxice din toate punctele de vedere, iar pe termen mediu și lung cu consecințe greu de anticipat. La asta ne așteptăm mâine la paradă.

Rusia pierde războiul din Ucraina până în acest moment. Văd că Ucraina este tot mai înarmată, sunt pregătiți militari ucraineni inclusiv pentru avioane speciale, A10-Thunderbolt, care sunt ucigașii de tancuri. Asta înseamnă că este nevoie de antrenament specific în Statele Unite, în Marea Britanie. Deci în timp ce ucrainenii sunt tot mai bine înarmați și foarte determinați, cred că li se va opune o armată de milioane de oameni. Pentru Putin, viața oamenilor, ca și pentru Stalin acum 80 de ani, nu are relevanță”, a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel