Ce trebuie să știți despre apneea în somn

 Foto: Pixabay, de manbob86
Foto: Pixabay, de manbob86

Află în articol ce este apneea în somn.

Când o persoană are apnee în somn, respirația sa se oprește în mod repetat în timpul somnului. Simptomele includ somnolență în timpul zilei, sforăit puternic și somn agitat, scrie medicalnewstoday.

Majoritatea persoanelor cu apnee în somn au apnee obstructivă în somn. Acest lucru se întâmplă atunci când există un blocaj fizic în căile aeriene superioare. Un alt tip, apneea centrală în somn, se datorează unei probleme de semnalizare în sistemul nervos.

Când căile respiratorii se închid, persoana va opri respirația. Acest lucru se va întâmpla temporar, dar în mod repetat în timpul somnului. Când respiră din nou, pot pufăi, respira adânc sau se trezesc complet cu o senzație de gâfâit sau sufocare. Apneea de somn netratată poate duce la complicații, cum ar fi boli de inimă și depresie. De asemenea, poate lăsa o persoană să se simtă somnolentă, crescând riscul de accidente în timpul conducerii sau lucrului.

Simptomele apneei în somn

O persoană cu apnee în somn poate să nu fie conștientă de simptomele sale, dar o altă persoană poate observa că în timp ce doarme persoana încetează să mai respire pentru un timp, urmată de o respirație zgomotoasă, gâfâie sau sforăie tare.

Tratamentul urmărește să normalizeze respirația în timpul somnului și să abordeze orice probleme de sănătate subiacente. Opțiunile vor depinde de cauza și severitatea simptomelor. Modificările stilului de viață sunt esențiale pentru normalizarea respirației și sunt primii pași în tratament. Ei includ: o dietă sănătoasă pentru inimă, dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de somn, limitarea consumului de alcool, renunțarea la fumat, gestionarea greutății și dormitul pe o parte.

Alte opțiuni de tratament includ terapia cu presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii (CPAP). Acesta este principalul tratament de încredere pentru apneea în somn. Menține căile respiratorii deschise, furnizând ușor un flux constant de aer cu presiune pozitivă printr-o mască. Unii renunță la acest tratament înainte de a vedea beneficiile, dar există soluții pentru ca această mască să fie confortabilă în timpul somnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel