Ce spune Fenechiu despre cazul Silaghi

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, ce crede despre cazul liberalului Ovidiu Silaghi, cel care era propus de PNL pentru preluarea portofoliului la Transporturi și  împotriva căruia DNA a decis începerea urmăririi penale pentru acuzația de trafic de influență în formă continuată.

Potrivit lui Relu Fenechiu, Ovidiu Silaghi nu poate fi bănuit de a fi luat mită de la Nelu Iordache, patronul firmei Romstrade, în condiţiile în care Silaghi a reziliat contractul cu firma menţionată.

"Eu nu am avut în subordine sau în coordonare, dar ştim cu toţii foarte bine că în perioada mandatului domnului Ovidiu Silaghi, dumnealui a reziliat contractul cu Romstrade. Acest lucru mă face să fiu convins că nu a luat mită de la Nelu Iordache. Dincolo de altceva, din nou întreb: Dacă se dovedeşte că este nevinovat, cine spală imaginea acestui om?", a afirmat Relu Fenechiu, potrivit pesurse.ro.

Relu Fenechiu și-a exprimat opinia și în legătură cu votul din Parlament asupra începerii urmăririi penale în cazul lui Silaghi: "Eu sunt convins că deputaţii vor vota. Nu poate Parlamentul să stea în faţa aflării adevărului. Eu sunt convins că este venit la presiune politică, dar asta nu mai contează acum."

Întrebat cine ar putea fi propus în locul lui Silaghi pentru portofoliul Transporturilor, Fenechiu a explicat că va exista o întâlnire în care se va decide și acest aspect: "Va exista o întâlnire, vor fi discuții, Transporturile aparţin liberalilor şi cu siguranţă va fi numit un liberal la Ministerul Transporturilor", a mai explicat Fenechiu.

Potrivit DNA, Ovidiu Silaghi ar fi primit de la Nelu Iordache, patronul Romstrade, 200.000 de euro, pentru ca liberalul să-și exercite influența asupra unor persoane din CNADNR, în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract încheiat între firmă și minister și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel