Ce spune Chiuariu despre modificarea articolului 1 din Constituţie

Fostul ministru al Justiției, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, consideră că modificarea articolului 1 din Constituţie în perspectiva unui nou tratat european este o posibilitate care nu prea e în ton cu atmosfera eurosceptică, dar dacă va exista o decizie adoptată de România împreună cu partenerii europeni va fi necesară o nouă revizuire a Legii fundamentale.

"E o posibilitate care nu prea e în ton cu atmosfera la nivel european, care nu mai e una euro-optimistă, ca în urmă cu câţiva ani, ci mai degrabă eurosceptică, dar afirmaţia domnului Pârvulescu este corectă.

Într-o asemenea perspectivă, dacă vom decide împreună cu partenerii noştri europeni că delegarea de suveranitate de la nivel naţional către nivelul uniunii ia alte forme decât cele actuale, cu siguranţă vom avea nevoie şi de o revizuire a Constituţiei. Cea din 2003 a fost determinată de necesitatea adaptării normelor noastre constituţionale cu rigorile, cerinţele, noile realităţi determinate de aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO", a afirmat joi Chiuariu la Palatul Parlamentului.

Citește și: Pârvulescu: Am putea fi nevoiți să modificăm Art.1 din Constituție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel