Ce spun aliații Monicăi Macovei, despre competiția din PDL

PDL
PDL

Moțiunea "Reformiștii" cu care europarlamentarul Monica Macovei și-a anunțat candidatura pentru șefia PDL este susținută, printre alții, de Sever Voinescu, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi și Cristian Preda. Aceștia consideră că opoziția lor se îndreaptă către "feseniști" din PDL, cei care se uită doar în trecut cu dorința supraviețuirii la limită și care creează o dreaptă în ipostaze de "carnaval".

Unul dintre susținătorii europarlamentarului Monica Macovei, Cristian Preda, explică faptul că, fiind deja cunoscuți termenii competiţiei din PDL, respectiv "reformişti versus fesenişti", moțiunea colegei sale la șefia partidului înseamnă viitor şi modernizare.

"Ştiţi deja termenii problemei, reformişti versus fesenişti. Atunci când spunem reformişti versus fesenişti, noi nu facem separaţia între ce era în FSN acum 20 de ani şi ce e acum PDL, pentru că feseniştii s-au răspândit în toate partidele. Problema noastră nu e <cine a fost în FSN e rău pentru că a fost în FSN şi a supravieţuit acum în PDL>. Fesenişti sunt în toate partidele. La noi opoziţia este între ceea ce numim noi fesenişti, nişte oameni care se uită doar în trecut şi care vor o supravieţuire la limită a organizaţiei din care facem parte şi reformiştii care sunt cei care mizează pe viitor, care vrem să producem viitor, şi nu o interpretare a trecutului, e vorba de cei care vor modernizarea partidului, sincronizarea lui cu partidele europene. Dacă vrem să fim necruțători cu USL", a declarat Cristian Preda.

"Dacă feseniştii înseamnă trecut şi supravieţuire la limită, respectiv reformiştii înseamnă viitor şi modernizare, trebuie să avem în vedere şi ce urmează în competiţia care începe. D-na Macovei a spus că vom confrunta viziuni. (...) Vom căuta să producem soluţii pentru opoziţia contra USL şi pentru a construi viziunea unui nou Guvern. (...) Trebuie să avem de data asta o guvernare pregătită cu toate împrejurările şi circumstanţele luate în seamă", a adăugat el.

Şi Teodor Baconschi, este un alt susţinător al moţiunii Macovei. Democrat-liberalul o susţine pe aceasta pentru că a văzut că "ancorarea corectă, autentică a României în familia euro-atlantică nu este ireversibilă şi socotesc că prin reforma PDL putem să evităm riscul de a arunca la coş tot ce am făcut în 20 de ani de evoluţie democratică".

Potrivit fostului ministru de Externe, reformarea statului trebuie să fie în continuare pe agenda dreptei, dar nu a unei drepte în ipostaze de "carnaval", a unei drepte "tranzacţioniste".

Adrian Papahagi, un alt aliat al europarlamentarului a scris, duminică, pe Facebook că "PDL are viitor". "Am anunțat astăzi lansarea moțiunii Reformiștii în PDL. Monica Macovei va câștiga președinția partidului. PDL are viitor", este mesajul postat de Papahagi pe pagina sa de socializare.

"Este datoria noastră să ne recredibilizăm, să ne identificăm cu mesajul și atunci când rostim un mesaj, fie că este revoltat, entuziast sau constructiv să fie credibil. Cred într-o nouă conducere nou, într-un schimb de generații. (...) Noi suntem nu doar intelectuali, suntem oameni de credință, suntem oameni de valori, suntem oameni ai înnoirii, și suntem cei care vom da acestui partid și direcție europeană și viziune și viitor", a declarat Papahagi la conferința de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel