Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci nuci în fiecare zi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @stockking
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @stockking

Includerea nucilor în dieta zilnică ajută la reducerea riscului de a suferi de afecțiuni ale inimii.

Nu există îndoială că nucile sunt fructe oleaginoase excelente, nu numai datorită beneficiilor lor pentru sănătate, ci și pentru că pot fi folosite în numeroase rețete. În plus, sunt un aperitiv perfect pentru a potoli foamea zilnică între mese.

Adevărul este că acest fruct furnizează organismului diferiți nutrienți și vitamine, precum și energie, astfel încât este o opțiune sănătoasă pentru gustările dintre mese.

De asemenea, conform publicației specializate Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, persoanele care consumă în mod regulat nuci tind să câștige mai puțin în greutate, să aibă valori nutriționale mai bune și să prezinte un risc mai mic de a suferi afecțiuni cardiovasculare.

Cum reacționează corpul tău dacă mănânci nuci în fiecare zi

Nucile sunt o sursă excelentă de nutrienți si sunt bogate în grăsimi sănătoase, atât omega-3, cât și omega-6. Corpul nostru nu poate sintetiza singur aceste grăsimi, astfel încât este necesar să le obținem prin alimentație.

În plus, acest fruct este bogat în minerale precum fosfor, fier, potasiu și magneziu, dar se remarcă și prin vitaminele pe care le conține, cum ar fi B6 și B9 sau vitamina E, printre altele. Acest aliment este benefic pentru inimă, deoarece reduce riscul de a suferi unele afecțiuni cardiovasculare, și pentru creier, îmbunătățind conexiunea dintre neuroni.

Pot fi de ajutor în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimerul. De asemenea, îmbunătățesc memoria, concentrarea și abilitățile motorii. La toate acestea se adaugă faptul că ele contribuie la reglarea tensiunii arteriale, precum și la limitarea colesterolului rău și pot fi de ajutor în lupta împotriva diabetului.

2. Sursa foto... (walnuts-nuci_96863900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @alexgrec

Beneficiile consumului zilnic

Consumul lor aduce beneficii importante pentru sănătate, deoarece, conform specialiștilor de la Clinica Mayo, contribuie la menținerea unei diete sănătoase pentru inimă. Unele dintre beneficiile pentru organismul uman sunt:

  • Reducerea sau reglarea nivelurilor de colesterol "rău" (LDL) și trigliceridelor.
  • Îmbunătățirea sănătății arterelor.
  • Contribuie la reducerea inflamației asociate bolilor de inimă.
  • Reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.
  • Protejarea celulelor de acțiunea radicalilor liberi datorită antioxidanților lor.
  • Aportul de minerale, precum potasiul, contribuie la funcționarea corectă a mușchilor și a sistemului nervos.

Cât de multe nuci se pot consuma zilnic

Fructele oleaginoase nu îngrașă dacă sunt consumate în cantitate moderată. Uniunea Europeană recunoaște proprietățile sănătoase ale nucilor și afirmă că un pumn de nuci, aproximativ 30 de grame pe zi, echivalent cu aproximativ cinci nuci, contribuie la îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge, oferă energie, ajută tranzitul intestinal și relaxează mușchii, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel