Urmărește emisiunea live


Ce se întâmplă dacă bei zilnic un pahar de vin

Oamenii beau vin de mii de ani, iar beneficiile acestui lucru au fost bine documentate. Cercetările continuă să sugereze că consumul de vin cu moderație - aproximativ un pahar pe zi - oferă mai multe beneficii.

Oamenii beau vin de mii de ani, iar beneficiile acestui lucru au fost bine documentate. Cercetările continuă să sugereze că consumul de vin cu moderație - aproximativ un pahar pe zi - oferă mai multe beneficii, conform Healthline.com.


Beneficiile consumului de vin


Există multe beneficii dacă bei un pahar de vin pe zi.

Bogat in antioxidanti

Există multe alimente și băuturi bogate în antioxidanți, iar vinul este unul dintre ele.

Antioxidanții sunt compuși care previn deteriorarea celulară cauzată de inflamație și stresul oxidativ. Stresul oxidativ este o afecțiune cauzată de un dezechilibru între antioxidanți și moleculele instabile numite radicali liberi, care vă pot deteriora celulele.

Strugurii au niveluri ridicate de polifenoli, care sunt antioxidanți despre care s-a demonstrat că reduc stresul oxidativ și inflamația.


Poate ajuta la combaterea inflamației

Vinul conține compuși care au proprietăți antiinflamatorii.

Inflamația cronică este dăunătoare și poate crește riscul afecțiunilor precum boli de inimă, tulburări autoimune și anumite tipuri de cancer.

Poate aduce beneficii sănătății inimii

Studiile arată că persoanele care consumă cantități moderate de vin au rate reduse de boli de inimă.

Cercetătorii cred că concentrația mare de antioxidanți polifenoli din vinul roșu poate ajuta la reducerea riscului de hipertensiune arterială, colesterol ridicat și boli metabolice.


Alte beneficii


Consumul moderat de vin poate avea și alte beneficii:

Poate aduce beneficii sănătății mintale
Poate promova longevitatea
Poate promova bacteriile intestinale sănătoase

Potențiale dezavantaje


Consumul excesiv de alcool poate fi dăunător. Consumul excesiv de alcool și consumul de cantități mari de alcool este asociat cu rezultate negative asupra sănătății.

Consumul excesiv de alcool prezintă mai multe riscuri pentru sănătate, inclusiv un risc crescut de anumite tipuri de cancer, diabet, boli de inimă, boli hepatice și pancreatice.

Ar trebui să bei vin pentru sănătatea ta?


Studiile au descoperit că consumul de cantități moderate de vin împreună cu o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, este benefic pentru sănătatea ta.

Cercetările au descoperit că cantitatea zilnică optimă este 1 pahar (150 ml) pentru femei și 2 pahare (300 ml) pentru bărbați. 

Deși cercetările sugerează că consumul unui pahar de vin are mai multe beneficii potențiale pentru sănătate, acestea pot fi obținute și prin consumul unei alimentații sănătoase.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel