Ce se întâmplă cu iahturile, avioanele și vilele de lux ale oligarhilor ruși după ce sunt confiscate

Ce se întâmplă cu iahturile, avioanele și vilele de lux ale oligarhilor ruși după ce sunt confiscate / Foto: Captură video Youtube The Richest
Ce se întâmplă cu iahturile, avioanele și vilele de lux ale oligarhilor ruși după ce sunt confiscate / Foto: Captură video Youtube The Richest

Află în articol ce se întâmplă cu iahturile, avioanele și vilele de lux ale oligarhilor ruși după ce sunt confiscate.

Din cauza faptului că Rusia a invadat Ucraina, guvernele din întreaga lume au impus sancțiuni și au confiscat bunurile oligarhilor ruși. SUA, Regatul Unit și Europa au anunțat că miliardarii care au legătură cu Vladimir Putin sau cu finanțarea militară a războiului vor avea blocate proprietățile. Așa se face, că zeci de oligarhi s-au trezit fără iahturile, vilele de lux și avioanele private pe care le aveau în alte țări. 

VEZI ȘI: Un al doilea yacht deţinut de Roman Abramovich, în Turcia. Ţara lui Erdogan nu a aplicat sancţiuni majore Rusiei

Ce se întâmplă cu iahturile, avioanele și vilele de lux ale oligarhilor ruși după ce sunt confiscate

Aplicarea sancțiunilor puternice împotriva Rusiei reprezintă o provocare juridică pentru țări, chiar și după ce acestea confiscă bunurile, scrie Ziarul de Iași.

Sancțiunile nu permit țărilor să preia deplina proprietate asupra avioanelor, caselor și bărcilor oligarhilor ruși. În timp ce bunurile sunt înghețate, din punct de vedere tehnic încă aparțin oligarhului. O înghețare înseamnă pur și simplu că proprietarul nu poate vinde sau transfera dreptul de proprietate.

Aplicarea sancțiunilor ar putea duce la bătălii extrajudiciare care ar putea dura ani. Fiecare țară are propriile seturi de legi, iar cea mai recentă rundă de sancțiuni ridică întrebări juridice fără precedent și fără răspuns, conform lui Benjamin Maltby, expert în dreptul iahturilor și a bunurilor de lux la Keystone Law.

VEZI ȘI: Iaht de 600 de milioane de dolari, reținut în Spania. Se presupune că e al lui Igor Sechin

Unde ajung banii obținuți din vânzarea bunurilor confiscate

Procurorii cer, de asemenea, dovezi că bunul a fost implicat direct într-o crimă, care poate fi dificil de identificat, deoarece mulți oligarhi ruși operează în secret, luând măsuri pentru a-și acoperi urmele.

Oligarhii sunt ținte provocatoare, deoarece sunt foarte versați în găsirea de lacune, cum ar fi conturile off-shore în țări nesancționate, pentru a-și proteja activele. Dacă statul reușește să preia proprietatea asupra activului și decide să-l vândă, încasările merg de obicei către forțele de ordine.

VEZI ȘI: Scheherazade, al doilea super-iaht al lui Putin, ancorat în Italia, regiunea Toscana - FOTO / VIDEO

Autoritățile se confruntă acum cu provocarea costurilor costisitoare asociate cu iahturile, avioanele și proprietățile oligarhilor ruși. Asta pentru că deși aceștia sunt responsabili din punct de vedere tehnic pentru întreținerea proprietății lor, chiar dacă bunurile au fost înghețate și nu le pot folosi, ei ar putea refuza să plătească, făcând iahturile și avioanele lor inutilizabile și în paragină. În plus, autoritățile nu au voie să facă schimb de bani cu persoane sancționate, ceea ce înseamnă că ar putea fi dificil să-i convingă pe oligarhii ruși să plătească pentru întreținerea necesară.

VEZI ȘI: Un oligarh rus cere sancționarea tuturor bancherilor și oligarhilor lui Putin. ”Fără excepții! Este singurul lucru care va OPRI războiul”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel