Iaht de 600 de milioane de dolari, reținut în Spania. Se presupune că e al lui Igor Sechin

Foto Pexels
Foto Pexels

Autoritățile spaniole au reținut un iaht uriaș despre care se crede că îi aparține lui Igor Sechin, oligarh rus apropiat al lui Putin.

Iahtul de 135 de metri lungime, descris de publicațiile de specialitate ca fiind unul dintre cele mai mari din lume, a ajuns în Spania din Italia în noiembrie 2021, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic. Ministerul spaniol al Transporturilor, care a confirmat reținerea, dar nu și proprietatea, a declarat că nava a acostat în portul mediteranean Tarragona pe 2 noiembrie și a cerut permisiunea pazei de coastă pentru a pleca pe 4 martie, dar nu a mai plecat.

Ministerul a declarat că va reține iahtul și va încerca să stabilească proprietarul și dacă acesta este vizat de sancțiunile Uniunii Europene care îi vizează pe bogații Rusiei.

O sursă din cadrul poliției spaniole a declarat pentru Reuters că se crede că iahtul îi aparține lui Igor Sechin, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, care se află pe listele de sancțiuni ale SUA, Marii Britanii și UE, notează Mediafax.

Un alt iaht despre care se crede că îi aparține lui Sechin a fost confiscat de autoritățile franceze pe data de 4 martie.

O purtătoare de cuvânt a portului de agrement din Tarragona a declarat pentru Reuters că iahtul de 135 de metri lungime a fost înregistrat pe numele unei companii non-ruse, dar a refuzat să precizeze numele.

Citește și / Joe Biden condamnă atacurile Rusiei şi anunţă asistenţă suplimentară pentru Ucraina

Amintim că preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a condamnat vehement, miercuri după-amiază, atacurile „devastatoare” ale armatei ruse asupra zonelor civile din Ucraina şi a anunţat asistenţă suplimentară destinată poporului ucrainean.

„Suntem oripilaţi de atacurile distrugătoare ale lui Vladimir Putin şi vom continua să susţinem Ucraina în lupta pentru libertate, pentru democraţie, pentru supravieţuire. Rusia comite acţiuni devastatoare şi îngrozitoare în Ucraina”, a spus Joe Biden.

Preşedintele SUA a anunţat acordarea de asistenţă suplimentară de 800 de milioane de dolari Ucrainei. „Poporul american va fi constant în susţinerea acordată Ucrainei, în contextul atacurilor imorale şi lipsite de etică ale lui Vladimir Putin asupra populaţiei civile. Vom oferi Ucrainei arme pentru a lupta şi a se apăra în următoarele zile dificile. Vom continua să mobilizăm asistenţă umanitară pentru a susţine oamenii din Ucraina şi cei forţaţi să plece din ţară", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel