Un al doilea yacht deţinut de Roman Abramovich, în Turcia. Ţara lui Erdogan nu a aplicat sancţiuni majore Rusiei

Fotografie creată de mali maeder, de la Pexels
Fotografie creată de mali maeder, de la Pexels

Un al doilea superyacht deţinut de Roman Abramovich a ajuns în Turcia. Deşi membră NATO, Turcia nu a aplicat sancţiuni majore Rusiei până acum. 

Agenţia de presă turcă DHA a precizat că Eclipse, înregistrat în Bermuda, a acostat într-un port din staţiunea Marmaris, pe fondul eforturilor internaţionale de a îngheţa activele aparţinând unor oameni de afaceri ruşi legaţi de preşedintele rus Vladimir Putin.

Cu o zi mai devreme, iahtul de lux My Solaris al lui Abramovici, sub pavilion Bermude, a sosit în staţiunea Bodrum, aflată în apropiere, declanşând un protest din partea unui grup de ucraineni care s-au urcat pe o mică barcă cu motor şi au încercat să împiedice acostarea iahtului.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a actualizat lista persoanelor care se confruntă cu îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie din cauza legăturilor lor cu Kremlinul şi a început să impună sancţiuni împotriva lui Abramovici. Bărbatul de 55 de ani fusese deja sancţionat în Marea Britanie.

Turcia, membră NATO, are legături strânse atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina. Ea a criticat invazia Moscovei în Ucraina, dar s-a poziţionat şi ca parte neutră care încearcă să medieze între cele două, scrie Mediafax.

Primul iaht, primit cu proteste 

Solaris, un vas de lux cu o lungime de 140 de metri, care arborează pavilionul Bermudelor, a fost filmat luni în oraşul turistic Bodrum, la mai bine de o săptămână după ce a fost văzut într-un port din Muntenegru, care nu este membru al Uniunii Europene. Iahtul a fost primit cu proteste de un grup de ucraineni aflați pe o barcă.

Ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, au impus sancţiuni fără precedent Rusiei după invadarea Ucrainei, plasând oligarhi, printre care Roman Abramovici, şi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, pe lista acestor retorsiuni.

Turcia, membră a NATO, care întreţine legături strânse cu Rusia şi Ucraina, nu s-a alăturat sancţiunilor care vizează Moscova. Mai multe ţări au confiscat iahturi aparţinând celor mai bogaţi ruşi, iar preşedintele american Joe Biden a asigurat că aliaţii 'vor veni să caute bunurile voastre tale nelegiuite'.

Săptămâna trecută, UE a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei cu Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, printre alte ţinte. Oligarhul, care deţine un iaht şi mai mare, Eclipse, de 162 de metri lungime, este lovit şi în Marea Britanie de îngheţarea activelor sale şi de interdicţia de călătorie. Turcia a calificat invazia Ucrainei 'inacceptabilă' şi s-a poziţionat ca mediator pentru a se pune capăt războiului, mai scrie AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel