Scheherazade, al doilea super-iaht al lui Putin, ancorat în Italia, regiunea Toscana - FOTO / VIDEO

Scheherazade, al doilea super-iaht al lui Putin, ancorat în Italia, regiunea Toscana / Foto: Captură video Youtube Alexei Navalnîi
Scheherazade, al doilea super-iaht al lui Putin, ancorat în Italia, regiunea Toscana / Foto: Captură video Youtube Alexei Navalnîi

Scheherazade, al doilea super-iaht al lui Putin, ar fi ancorat în Italia, regiunea Toscana

Scheherazade, super-iahtul de 700 de milioane de dolari al președintelui Vladimir Putin ar fi ancorat în Italia, regiunea Toscana, relatează Bussines Insider. Celălalt iaht de lux al lui Putin, Graceful, estimat la 100 de milioane de dolari, îl poți vedea în știrea de AICI. Cu două săptămâni înainte de războiul din Ucraina, Graceful a plecat în grabă din Hamburg către Kaliningrad.

Ce dotări are iahtul Scheherazade

Iahtul Scheherazade, ancorat în prezent în Marina di Carrara, este uriaș, chiar și pentru dimensiunile uriașe ale super-iahturilor oligarhilor ruși. Cu o lungime de aproximativ 140 de metri, acesta are șase niveluri de punți, două heliporturi cu un hangar ascuns pentru elicopter, un centru spa, un living și o sufragerie uriașă, o piscină și trei saune, precum și o ”zonă a proprietarului” la nivelul superior care include propriul centru spa privat, scrie Fortuna.

De săptămâni întregi, au apărut întrebări cu privire la cine deține super- iahtul care este înregistrat în Insulele Cayman printr-o companie Shell. Însă, luni, Maria Pevcic, jurnalistă de investigație, și Gheorghi Alburov, activist anticorupție, ambii colaboratori au disidentului Alexei Navalnîi, au publicat un reportaj despre ”Scheherazade”.

”Pe hârtie, nu aparține nimănui și stă liniștit într-un port italian”, spun aceștia. ”Urmăriți videoclipul și veți afla cum Putin deține acest iaht prin persoane puse de el și cum îi putem lua acest iaht.” adaugă ei. 

Cei doi au obținut, anul trecut în decembrie, o listă cu membrii echipajului de pe navă. Toți cei permanenți sunt ruși, însă nu și căpitanul, acesta fiind un cetățean britanic.

Guy Bennett-Pearce, căpitanul, a declarat, pentru New York Times, că oficialii italieni au inspectat nava la începutul lunii martie ca parte a unei anchete deschise de poliția financiară din Italia și că a fost nevoit să le pună la dispoziție documentele relevante despre navă.

”Se uită la fiecare aspect. Aceștia nu sunt polițaii locali care au venit aici, sunt bărbați în costume negre”, a spus el. Căpitanul a refuzat să ofere mai multe informații din cauza ”contractului de confidențialitate strict” pe care l-a semnat. 

Totuși, grupul lui Navalnîi susține că statutul de angajare al echipajului sugerează că liderul rus este proprietarul navei. Dacă această bănuială este corectă, ar fi supusă confiscării imediate în temeiul sancțiunilor din SUA, Regatul Unit și ale Uniunii Europene. Maria Pevcic și Gheorghi Alburov afirmă că unii dintre membrii echipajului lucrează și pentru FSO (Serviciul Federal de Protecție), o agenție militarizată a Rusiei, a cărei misiune este protejarea personală a lui Putin. În plus, jurnalista afirmă că a vorbit cu mai mulți membri ai echipajului care au confirmat că îi aparține lui Putin și chiar i-au trimis poze din interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel