Ce se întâmplă cu cele 25 de ordonanțe de urgență. Tănase, secretarul general al Guvernului, explicații

Guvernul Orban
Guvernul Orban

Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, a spus ce urmează să se întâmple cu cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul Orban.

"În acest moment, ordonanţele sunt în analiza Consiliului legislativ pentru a putea fi pregătite spre publicare în Monitorul Oficial. Este vorba despre 23 de ordonanţe care au ajuns cu toate avizele necesare. La CES, nu toate proiectele de ordonanţă au nevoie de aviz. Urmează să se pronunţe CES-ul", a spus Antonel Tănase, la Antena 3.

"Două ordonanţe sunt în curs de finalizare"

"În momentul în care CES a spus că nu poate să răspundă sau să ne dea un aviz, aveam dezbatere. Legea de organizare a CES spune că avizul este conform, cu observaţii sau un aviz nefavorabil. Nu poate emite un aviz. Doar în situaţia în care nu are cvorum. Cel care cenzurează această activitate a Guvernului este CCR şi ea, dacă va fi sesizată, se va pronunţa.

Două ordonanţe sunt în curs de finalizare. Nu este cazul să primească avizul de la CES. Este vorba despre proiectul de ordonanţă de urgenţă privind statutul poliţiştilor de penitenciare şi pe celălalt nu îl ştiu pe dinafară, dar mai e unul", a mai spus Tănase.

"O să vedem avizele obţinute de la Consiliul legislativ şi apoi hotărâm ce facem cu ordonanțele de urgență. Avizele se primesc în perioada următoare, nu astăzi. Cei de la Consiliul legislativ trebuie să le examineze", a mai spus secretarul general al Guvernului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel