Ce se întâmplă cu asigurarea RCA în 2024. Nu doar șoferii o vor plăti. Până când se plafonează: Răsturnare de situație

foto pexels
foto pexels

Iată ce a decis astăzi Guvernul despre RCA.

Guvernul a decis prelungirea plafonării preţului poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023 pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 ianuarie, până în martie 2024. Este important că prelungirea nu se face pe 6 luni, așa cum se zvonea.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat astăzi: ”Este un bun prilej să revin cu o rectificare faţă de o decizie luată ieri. E vorba despre extinderea plafonării preţului la poliţele RCA pe anul 2024, începând cu 1 ianuarie. Se extinde acel termen la trei luni, nu la şase luni, cum am comunicat ieri. O foarte bună observaţie însuşită în şedinţa de guvern ieri este aceea că Legea concurenţei permite prelungirea termenului într-o situaţie excepţională cu şase luni de zile, dar după aceea se poate prelungi această excepţie numai pe module de câte trei luni", conform Agerpres. 

"Deci, plafonarea RCA se va menţine cât va fi nevoie pentru reglementarea pieţei, dar în etape de câte trei luni. Deocamdată, suntem 1 ianuarie până în martie inclusiv şi, dacă necesitatea va exista, ea va fi extinsă, după aceea, printr-o decizie similară luată cu cea de ieri", a explicat Mihai Constantin.

Purtătorul de cuvânt a mai anunțat că ”vor intra sub obligaţia de asigurare şi vehiculele care, conform legislaţiei naţionale, nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării. Dau două exemple relevante: trotinetele electrice şi bicicletele electrice vor trebui obligatoriu asigurate”. 

Cine va fi exceptat de plata RCA


"Există însă şi exceptări foarte bine justificate în acest proiect de lege, şi anume: nu va mai exista obligativitatea asigurării RCA pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulaţie şi a căror utilizare este interzisă. De asemenea, vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie. O altă excepţie de la obligativitatea de asigurare este cazul utilizării vehiculelor în cadrul evenimentelor şi activităţilor sportive cu motor, inclusiv a curselor şi competiţiilor. Dar această exceptare se aplică numai în cazul în care organizatorul sau orice altă parte implicată în eveniment are încheiat o asigurare sau pune la dispoziţie o garanţie alternativă care acoperă eventualele prejudicii, care ar fi intrat sub incidenţa unui RCA clasic, să îl numim", a adăugat Mihai Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel