Ce să faci dacă pui prea multă sare în mâncare. Trucurile care îţi vor salva cina

Loredana Brumă / 17 oct 2019 / 16:18 Salveaza PDF Comentarii

Tuturor ni s-a întâmplat să punem mai multă sare în mâncare. Există câteva trucuri care te pot ajuta în asemenea situaţii. 

Iată ce trebuie să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare

 

Dacă ai pus prea multă sare în tocăniţă, supă sau în sosuri, puneți câţiva cartofi cruzi și așteptați să fiarbă. După ce au fiert, îi puteţi scoate din mâncare. Cartofii vor absorbi excesul de sare.

Trucul unei firimituri de pâine funcționează și el, deși cartoful oferă de obicei rezultate mai bune.

Dacă aţi pus prea multă sare în legume, treceți-le pe sub un jet de apă. 

De asemenea, jetul de apă funcționează şi în cazul hamsiilor prea sărate. Înmuiați-le câteva minute în apă foarte rece și uscați-le bine în hârtie absorbantă.

Dacă aţi pus prea multă sare în salata de vinete, încercați să adăugați niște oregano.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29