Ce mai face Iulia Motoc. ”Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum”

Iulia Motoc
Iulia Motoc

Ce mai face Iulia Motoc?

Iulia Motoc, judecător CEDO, a fost aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva. ”Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum. Fondat în 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace”, a zis Iulia Motoc.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, cadru didactic la FSPUB și judecătoarea României la CEDO a fost aleasă membră a Institutului de Drept Internațional cu sediul la Geneva. Astfel, ca urmare a votului majoritar exprimat de membrii Institutului de Drept Internațional de la Geneva, prof. univ. dr. Iulia Motoc primul român care a fost ales în acest Institut după al Doilea Război Mondial.

„Zi de neuitat. Am fost aleasă prin vot membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva. Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum. Fondat în 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace. De acum, am și mai multe responsabilități”, este mesajul transmis de prof. univ. dr. Iulia Motoc pe o rețea socială.

Fondat în 1873 în Gent, Belgia, de 11 avocați de prestigiu internațional, Institutul de Drept Internațional are misiunea de a promova progresul în dreptul internațional și soluționarea pașnică a diferendelor dintre state. În 1904, Institutul de drept Internațional a primit Premiul Nobel pentru Pace, ca recunoaștere a acțiunilor sale în favoarea arbitrajului între state, un mijloc pașnic de soluționare a litigiilor.

Alcătuit din avocați și cercetători juridici de seamă ai comunității internaționale, Institutul de Drept Internațional este una dintre cele mai prestigioase instituții juridice din lume, fiind o organizație dedicată dezvoltării, progresului și studiului dreptului internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel