Ce legătură este între Sorin Blejnar și Mircea Vulcănescu-un editorial incendiar în Q Magazine

sorin_-_blejnar_1_0.preview
sorin_-_blejnar_1_0.preview

Ionuț Vulpescu face o paralelă istorică amețitoare între Mircea Vulcănescu și Sorin Blejnar. Într-un editorial publicat de Q Magazine, Vulpescu arată de ce mergeau mai bine Finanțele românești în perioada interbelică. Șef peste impozitele şi taxele României era Mircea Vulcănescu, un gânditor de anvergură, eminent economist și finanțist. Funcţia este similară cu cea a fostului şef de la ANAF, Sorin Blejnar.

Un episod interesant legat de Vulcănescu, dezvăluie Ionuț Vulpescu,  s-a petrecut în anul 1937, când acesta i-a refuzat personal profesorului său, celebrul Nae Ionescu, scutirea de vamă pentru un automobil Maybach adus din Germania. Iată, deci, că nu oierii ci profesorii de filozofie aveau Maybach, în perioada interbelică. În vremurile noastre Blejnar nu are maşină, dar în schimb are o mulţime de prieteni care sunt dispuşi să îi ofere automobile de zeci de mii de euro pentru a se deplasa.

Venirea lui Vulcănescu în fruntea Vămilor, amintește Ionuț Vulpescu, a asigurat atât eradicarea marii corupții în domeniu, cât şi dotarea României cu unul dintre cele mai moderne sisteme vamale din Europa acelor ani. Blejnar a fost somat de Ungureanu să stopeze evaziunea fiscală şi să aducă peste un miliard la bugetul de stat. Nu a reuşit, dar a fost recompensat cu un post călduţ, pe un salariu mai mare.

Citește integral articolul scris de Ionuț Vulpescu în Q Magazine: De la Mircea Vulcănescu la Sorin Blejnar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel