Ce i-a cerut Tudose lui Macron. Premierul, mesaj cheie

Foto Facebook / Mihai Tudose
Foto Facebook / Mihai Tudose

Premierul României a dezvăluit, într-un interviu adresat lui Mihai Gâdea, ceea ce i-a solicitat președintelui Macron.

Mihai Tudose a precizat ceea ce i-a solicitat președintelui Macron. Astfel, premierul a rostit o frază-cheie: ”am solicitat transfer tehnologic masiv”.

Declarația confirmă informația publicată de DC News în exclusivitate potrivit căreia România a semnat un memorandum cu compania franceză MBDA pentru realizarea la Ploiești a unei uzine unde urmează să se producă rachete Short Range și Very Short Range. Citește mai mult AICI.

Mesajul premierului este unul foarte puternic. Tudose i-a solicitat lui Macron ”transfer tehnologic masiv” în domeniul militar, la Mioveni sau la laserul de la Măgurele.

”Nimeni care vine să producă aici nu va produce doar pentru Armata Română. Comenzile pentru România se epuizează imediat. Vorbim de avioane, eclicoptere. Aceste fabrici vor produce pentru piețe terțe. Acesta este pariul pe care l-am făcut”, a declarat premierul Mihai Tudose.

”Am avut puncte comune, am fost ambii miniștrii economiei. Nu avem o relație de client, ci de partenariat strategic pe termen lung, de transfer tehnologic. 

Franța are nevoie de un partener puternic pe acest flanc al Europei. Macron are pe agendă o Europă sigură cu Franța în prim-plan. A recunoscut că este nevoie de noi”, a mai adăugat premierul Tudose.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel