Ce FRUCTE trebuie consumate la micul dejun. Nutriționist: Ce să nu combini NICIODATĂ în salata de fructe

Nutriționistul Alex Stanciu a explicat ce fructe nu trebuie consumate combinate și la ce ore ar trebui să le consumăm în funcție de categoria din care fac parte. 

Nutriționistul Alex Stanciu a spus, la Antena 1, ce fructe ar trebui consumate dimineața. ”Pentru micul dejun nu se obișnuiește a se consuma fructe, ci orice altceva. Ideal pentru organismul nostru ar fi să consumăm fructe. Dar sunt împărțite în patru categorii. Avem fructe acide, fructe subacide și fructe dulci, iar în a patra categorie sunt pepenii, care se consumă întotdeauna separat, nu intră în nicio categorie. Dimineața trebuie să consumăm fructe acide, pentru conținutul bogat în vitamina C, respectiv citrice, tot ce ține de partea de grapefruit, kiwi, portocală, ananas, anumite fructe de pădure sunt, din nou, foarte bine de consumat dimineața. Este acceptabil să fie combinate cu cele subacide: mere, pere, mango.”

Ce fructe să nu fie combinate niciodată în salata de fructe

”Când facem o salată de fructe să nu combinăm niciodată, dar niciodată, fructele dulci cu fructele acide. Fructe dulci sunt curmale, babane, smochine, fructe uscate.” a adăugat nutriționistul. 

Alex Stanciu a explicat că-n timp ce fructele acide trec rapid prin stomac, în 20-30 de minute, cele dulci stau în stomac până la 40-60 de minute, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, vor fermenta cele dulci. 

”Ideal ar fi ca fructele să fie consumate pe stomacul gol și avem trei momente pe zi când ar trebui să le consumăm: dimineața, ca mic dejun. Apoi, la ora 11:00, prima gustare, fructe dulci, dar și la gustarea de la ora 16:00 fructe subacide” a explicat nutriționistul. 

El a mai spus că la ora 11:00 este singura oră din zi când poate fi recomandat un fresh de portocale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel