Ce cadou a primit Regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei în Scoția

Ce cadou a primit Regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei în Scoția / Foto: Captură video Pro Tv
Ce cadou a primit Regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei în Scoția / Foto: Captură video Pro Tv

Află în articol ce cadou inedit a primit Regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei în Scoția.

În fiecare an, Regina Elisabeta a II-a petrece o săptămână vizitând diferite regiuni din Scoția și are parte de cadouri rafinate. Suverana britanică s-a amuzat când a văzut ce i-a adus în dar șefa Guvernului scoțian, transmite Pro Tv. Cele două doamne s-au întâlnit la Palatul din Edinburgh, la doar o zi după ce premierul scoțian și-a anunțat intențiile pentru organizarea unui nou referendum privind independența acestei națiuni britanice.

Nicola Sturgeon, care conduce Partidul Național scoțian și, totodată, Guvernul de acolo, insistă că este timpul să se revină asupra dezbaterii cu privire la acest subiect, în pofida refuzului Guvernului de la Londra. Printre cadourile pe care aceasta i le-a oferit Reginei Elisabeta a II-a s-a aflat și un whisky, darul atrăgându-i atenția celui mai longeviv monarh britanic.

"Am văzut aceste cadouri. Acela e whisky?", a întrebat Regina Elisabeta a II-a.

"Da. Este cea mai veche ediție a acestui brand, iar designul este menit să reflecte mediul scoțian.", i-a spus premierul scoțian. 

Regina Elisabeta a II-a îşi scoate bastoanele la vânzare. Cât costă unul

Regina Elisabeta a II-a a scos la vânzare bastoanele produse la proprietatea sa din Sandringham, după ce chiar ea a început să folosească unul pentru a merge.

Magazinul Regal situat pe proprietatea din Norfolk are un stoc întreg de bastoane lucrate manual din lemn local. Fiecare astfel de baston costă 55 de lire. Unicitatea lor vine din faptul că nu sunt două bastoane la fel. Regina, în vârstă de 96 de ani, a început să folosească bastonul regretatului Prinţ Phillip atunci când iese în public. De altfel, sunt multe zvonuri potrivit cărora suverana are probleme de mobilitate. 

La jubileul de platină, generalul Sir Mark Carleton-Smith, şeful Statului Major, i-a oferit un baston cu simbolul Armatei Britanice pe el, realizat din lemn care se găseşte în zona Cumbria. 

"Acest tip de lemn este considerat talisman protector în mitologia engleză şi provine din ceea ce irlandezii numesc, tradiţional, arborele cunoaşterii", a transmis şi Ministerul Britanic al Apărării. 

"A fost un privilegiu să înmânez acest mic simbol al recunoştinţei şi aprecierii noastre pentru contribuţia suveranei la Armată în ultimii 70 de ani. Am vrut să fie ceva util şi relevant, mereu la îndemână, care să reprezintă suportul nostru pentru ea. Acest baston este perfect, este elegant, simplu, şi extrem de util", a declarat şeful Statului Major, citat de Daily Mail. Vezi mai mult AICI.

Regina Elisabeta a II-a a devenit al doilea cel mai longeviv monarh în funcție

 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit al doilea cel mai longeviv monarh din istorie. Ea se află pe ton de peste 70 de ani, fiind depășită doar Ludovic al XIV-lea al Franței. Dacă Regina va mai domni și în mai 2024, ea va prelua titlul de cel mai longeviv monarh al unui stat suveran.

Domnia lui Ludovic al XIV-lea, de 72 de ani și 110 zile, a fost între 1643 și 1715. Regina a devenit monarh la vârsta de 25 de ani, în urma decesului tatălui său pe 6 februarie 1952.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel